Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τον τίτλο «επικράτησαν τα φαβορί» γράφει ότι στις χθεσινές εκλογές στο ΔΗΚΟ προέκυψε νίκη για τα φαβορί, κάτι που, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία για τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο. Επίσης γράφει για παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για να καλμάρει τους εταίρους. Αλλού αναφέρει ότι προκαλεί πονοκέφαλο η λιμουζίνα του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cyta Άριστου Ριρή.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Όχι στο διχασμό του παρελθόντος» γράφει ότι με προφανείς αποδέκτες όσους επιχειρούν να αναζωπυρώσουν κλίμα διχασμού με αφορμή το κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη χθες με γραπτή δήλωση στην οποία τονίζει ότι «το επόμενο διάστημα θα μετρηθεί το ανάστημα του πατριωτισμού όλων μας». Επίσης γράφει ότι οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ αδειάζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αναφορικά με τις εκλογές στο ΔΗΚΟ γράφει ότι ο Μάρκος Κυπριανού εξελέγη Αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Χρίστος Πατσαλίδης Αντιπρόεδρος.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Θα δοθεί μάχη στα συλλογικά όργανα», αναφέρει ότι την ώρα που το γυαλί ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ραγίσει οριστικά, τα συλλογικά κόμματα του κόμματος καλούνται τις επόμενες ημέρες να που το «ναι» ή το «όχι» για την παραμονή στην Κυβέρνηση. Επίσης γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλά για δύο ιδρυτικά κράτη. Ακόμη, γράφει ότι το πρώτο pride parade θα διοργανωθεί τον Μάιο

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα «Έντονη κινητικότητα»και γράφει ότι επαναρχίζουν αύριο, Τρίτη, στις 11.30 το πρωί, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, μια διαδικασία, την οποία, όπως αναφέρει, καλούνται να στηρίξουν όλα τα πολιτικά κόμματα, δείχνοντας ευθύνη. Επίσης κάνει λόγο για μηνύματα επανένωσης από την Κοντέα. Γράφει εξάλλου ότι σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση Υπουργού Οικονομικών, Διοικητή ΚΤ και Τρόικας.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Όλα τα βλέμματα στο ΔΗΚΟ» γράφει ότι η επανέναρξη των συνομιλιών συμπίπτει με την απειλή κυβερνητικής κρίσης, καθώς, όπως αναφέρει η νέα ηγεσία του ΔΗΚΟ αντιτίθεται στο συμφωνημένο κοινό ανακοινωθέν. Επίσης γράφει ότι η Τρόικα αναμένει δράση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ακόμη αναφέρεται στην τέλεση του εσπερινού στην κατεχόμενη Κοντέα, για πρώτη φορά μετά το 1974.