Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τίτλος «Πολεμικό κλίμα καλλιεργεί η ΕΤΥΚ», και αναφέρει ότι δεν βρέθηκε ούτε χθες η χρυσή τομή ανάμεσα στη Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και της ΕΤΥΚ, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας κατήγγειλε απώλεια του φακέλου με τα έγγραφα για την ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης». Επίσης γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στις δηλώσεις Συλικιώτη για αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών, λέγοντας πως δεν έχει να κρύψει τίποτε και πως σημασία έχει η νομιμότητα των πράξεων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο   «ΠαράCyta στις σχέσεις τους» και γράφει ότι αιτία έκδοσης διαζυγίου ανάμεσα στη Cyta και την ΟΕΒ αποτέλεσαν οι θέσεις που εξέφρασε ο Μιχάλης Πήλικος σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στη «Σ», όπου είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις σε ότι αφορά τις πρόνοιες του σχεδίου για εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων από τη Cyta. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι οι κάτοχοι αξιογράφων ξέσπασαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. Ακόμη, αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας έγινε χθες στόχος μερίδας θαλασσαιμικών στο ΓΝ Λεμεσού.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με πρωτοσέλιδο «Φύλλο και φτερό οι τράπεζες»  ο οποίος γράφει ότι ξεκινά σήμερα η τρίτη αξιολόγηση της υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος με το βάρος να δίνεται αρχικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ θα περάσουν από τεχνοκρατικό μικροσκόπιο οι εκκρεμότητες που αφορούν δεσμεύσεις της ΚΤ. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψή του στο Κατάρ, σημείωσε όμως ότι επενδύσεις θα έρθουν εάν πείσουμε. Ακόμη γράφει ότι θα φωτογραφίζονται όσοι πάνε στα γήπεδα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «απροβίβαστος ο Υπουργός» γράφει ότι μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση σύναψης συμφωνίας του Υπουργείου Παιδείας με ιδιωτική εταιρεία για την εμπορική προώθηση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης» στα σχολεία. Επίσης, σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έγγραφα, στοιχεία και ηλεκτρονικά μηνύματα παρέδωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στη Γενική Εισαγγελία, τα οποία αφορούν κατάχρηση των χρημάτων των καταθετών της Μαρφίν Λαϊκής και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού. Εξάλλου αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας απορρίπτει νέα μελέτη για το ΓεΣΥ.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Ξεσηκώθηκαν» και αναφέρεται στις διαμαρτυρίες τόσο κατά του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όσο και των κατόχων αξιογράφων έξω από την Τράπεζα Κύπρου, λέγοντας ότι οι δύο αυτές ομάδες, επηρεασμένες από την οικονομική κρίση, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύο Κύπριοι σκιέρ θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι. Επίσης γράφει ότι πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο τραγουδιστής Pete Seeger.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ανησυχητικά τα στατιστικά στοιχεία για το bullying»  η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, τα περιστατικά bullying που έχουν αναφερθεί, έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τα σχολικά έτη 2011-12 και 2012-13. Επίσης γράφει ότι οι κάτοχοι αξιογράφων προσπάθησαν να εισβάλουν στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. Ακόμη, γράφει ότι παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας.