Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χρυσά συμβόλαια με αδιαφανείς διαδικασίες» αναφέρει πως πάνω από 80 εκατ. κόστισαν οι συμβουλές στους φορολογούμενους των χωρών με μνημόνιο. Αλλού σημειώνει πως στον Εισαγγελέα βρίσκεται η έκθεση των ποινικών ανακριτών για την Κεντρική Τράπεζα. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών αποφάσισε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του Διευθυντή Οδικών Μεταφορών Σωτήρη Κολέττα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο «Ξανακτυπά ο Ντάουνερ με ‘λελυμένα θέματα’» αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αποκάλυψε ότι στο έγγραφο Ντάουνερ, με τις συγκλίσεις των δυο πλευρών, γίνεται αναφορά ότι στις συνομιλίες θα πρέπει να συζητηθούν τα μη λελυμένα ζητήματα, υπονοώντας ότι υπάρχουν λελυμένα θέματα. Αλλού σημειώνει πως ενώ οι περισσότεροι Δήμοι βρίσκονται στα όριά τους και κινδυνεύουν με λουκέτο, «οι άρχοντες τους συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια». Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για έξυπνους μετρητές «με … άρωμα σκανδάλου για την ΑΗΚ».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πετρέλαιο 60 δις ευρώ στο ‘12’» αναφέρει πως έχουμε 1,2 έως 1,4 δις βαρέλια πετρελαίου στο οικόπεδο 12, σε βάθος 24.600 ποδών και η αξία του μεριδίου της Κύπρου στο πετρέλαιο υπολογίζεται γύρω στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλού αναφέρει πως ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά και το διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών προς τα Ηνωμένα Εθνη, πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου. Αλλού σημειώνει πως 300 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν για επιδόματα ξένων εμπειρογνωμόνων το 2012.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο «Κέρδη Vs μισθοί» αναφέρει πως η κερδοφορία των επιχειρήσεων στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 10.5% σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης και μάλιστα η απόδοση κεφαλαίου έφτασε στο ψηλότερο σημείο της τελευταίας 20ετίας! Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ύποπτη σχέση Τρόικας με συμβουλευτικούς οίκους. Αλλού σημειώνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση τους καθεστώτος χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο «Ο Ντάουνερ ενοχλεί με την επίσκεψη στο βορρά» αναφέρεται στο αυστηρό διάβημα της Λευκωσίας προς τα Ηνωμένα Εθνη τόσο στη Λευκωσία, όσο και στη Νέα Υόρκη, λόγω της συνάντησης του αξιωματούχου των ΗΕ με τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα. Αλλού σημειώνει πως η διαφωνία επί της ρύθμισης της αγοράς του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθυστερεί την επίτευξη συμφωνίας για νέους αυστηρούς κανόνες σε σχέση με τα καπνικά προϊόντα στην ΕΕ, σύμφωνα με διπλωμάτες. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργου Πούφου πως η καταπολέμηση των φορολογικών ατασθαλιών είναι όπως το να κυνηγάς μια αρκούδα με το μαχαίρι., λόγω της έλλειψης προσωπικού και των απαραίτητων μέσω στο Τμήμα.

The Cyprus Daily: Με κύριο τίτλο «Πετρέλαιο στο τεμάχιο 12» αναφέρει πως έχουν βρεθεί από τις έρευνες της Noble Energy αποθέματα πετρελαίου κάτω από τα κοιτάσματα αερίου στο τεμάχιο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τα Ηνωμένα Εθνη ζητούν 6,5 δις δολάρια για βοήθεια των αστέγων στη Συρία. Επίσης γράφει πως η Κυβέρνηση αναφέρεται στο στόχο της Κυβέρνησης για αλλαγή της ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς των οδηγών στην Κύπρο.