Τα πολλά “ευχαριστώ” των Κυπριακών Αερογραμμών προς την κυβέρνηση

Σε δημόσιες ευχαριστίες και έκφραση ευγνωμοσύνη προς την κυβέρνηση και τη στήριξή της με το κονδύλι των 16.330,000 ευρώ, προχώρησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Παράλληλα, τα στελέχη της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν  «τα ανθρωπίνως δυνατά για να φανούν αντάξιοι του  χρέους που έχουν αναλάβει,  να διατηρήσουν στη ζωή την ιστορική αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, να την καταστήσουν ανταγωνιστική για να αναπτυχθεί και να μπει το συντομότερο δυνατό σε σταθερή κερδοφορία, διαδραματίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εθνικό ρόλο και αποστολή της».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας « οι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την κυβέρνηση, η οποία ενέκρινε το νέο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που ετοίμασαν οι Σύμβουλοι της Air France/ΚLM Consulting  και επίσης ενέκρινε κατ αρχήν ως ο κύριος μέτοχος την επιπρόσθετη  χρηματοδότηση της Εταιρείας με ποσό ύψους €73 εκ., που αποτελεί μέρος των €105 εκατ. που προβλέπονται στο  νέο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης».

Οι επόμενοι μήνες, επισημαίνεται, θα  είναι κρίσιμοι και θα απαιτηθεί στενή  συνεργασία και συναντίληψη από όλους,  εντός και εκτός της Εταιρείας… «Το νέο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, ως μια καλή βάση,    περιλαμβάνει όλα   τα απαραίτητα  στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές  βιώσιμες και σταδιακά ανταγωνιστικές. Ήδη ενώπιον της  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών έχει αναληφθεί δέσμευση από τον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Σταύρο Σταύρου,  ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2013 το Σχέδιο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Παράλληλα, είναι απαραίτητη από τον Ιανουάριο,  η σταδιακή (με δόσεις)  εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης  που θα υποστηρίξει τις  διάφορες πτυχές από την εφαρμογή του  Σχεδίου, ώστε με την έλευση του καλοκαιριού τα προβλεπόμενα μέτρα να μπουν σε   εφαρμογή  και  να αποδώσουν τα   αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα,  προκειμένου να   μην χρειαστεί ξανά οποιαδήποτε οικονομική ένεση.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν την πεποίθηση ότι με την υποστήριξη της Πολιτείας, αλλά και με την αποφασιστική συνδρομή των Συντεχνιών και του προσωπικού θα  πετύχουν εντός των επόμενων μηνών να καταστήσουν τον εθνικό αερομεταφορέα του τόπου,  ένα οργανισμό  οικονομικά αυτόνομο, ευέλικτο και  ανταγωνιστικό.