Τα «παραπονιάρικα» και οι «μπαγάσες»….

Του ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡman

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ επιτέλους το Κυβερνητικό σχήμα και όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα.

Οι τρεις παραινέσεις Αναστασιάδη σε νέους και παλιούς, θυμίζουν χιλιοειπωμένο τραγούδι, που πλέον ως φάλτσο ακούγεται (χτυπάει καλύτερα) στ’ αφτιά των δύσμοιρων πολιτών. Ναι αυτών που ο ίδιος ο Πρόεδρος καλεί τους Υπουργούς του να ακούσουν.

«Βγείτε από τα γραφεία και ακούστε τον κόσμο» τους…συμβούλευσε! Ωσάν και πρέπει αυτό να τους υποδειχθεί για να το πράξουν. Κρατάω πάντως την αναφορά περί κριτικής και λαθών που θα διορθώνονται. Την επόμενη φορά που θα επικρίνω κάτι ή κάποιον εύχομαι να μην επικαλεστεί το…αλάθητο του Πάπα. Γιατί αυτό το χόμπι της παρούσας διακυβέρνησης καταντάει, μετά και τις παραδοχές, βαρετό.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι μερικές φορές τα όσα εκστομίζουν κρατικοί αξιωματούχοι. Δεν θα το κρύψω πως μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το «παράπονο της Βασιλικής» – όπως αμέσως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η δήλωση της απελθούσας Υπουργού Μεταφορών – γιατί εδώ και μήνες ακουγόταν ότι θα…ανασχηματιστεί. «Η φημολογία και παραφιλολογία των τελευταίων μηνών γύρω από το όνομά μου για τον ανασχηματισμό, υποσκάπτει το έργο ενός υπουργού».

Αλήθεια; Τι μας λες κυρία μου; Δηλαδή για να παράξει έργο ένας Υπουργός πρέπει να του βγάλουμε εγγυητική για παραμονή μέχρι τη λήξη της θητείας; Και τελικά γιατί τη μέρα που αναλαμβάνεται «πισκαλιάτε του Προέδρου» και υπόσχεστε «να δώσετε το άπαν των δυνάμεων σας μέχρι την τελευταία μέρα»; Με την ίδια λογική εμείς που σας ακούμε να λέτε εδώ και καιρό για λύση π.χ. των κυκλοφοριακών προβλημάτων τι να πούμε; By the Way τίποτα το προσωπικό. Απλά να προσέχουμε τι λέμε.

ΜΠΑΓΑΣΕΣ δεν σας το χα. Αφού το μίλησα σε χωριά και τζάκια με διάφορους και προερχόμενους από όλες τις…πολιτικές κατευθύνσεις, κατάλαβα το παιχνίδι με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Λένε, τώρα, οι Αριστερίζοντες, πως ένας από τους πυλώνες τελικά των οριστικών αποφάσεων Πετρίδη – με σφραγίδα ΔΗ.ΣΥ πάντα – ήταν πως θα εξυπηρετηθούν τα κομματικά ποσοστά και τα οφίκια που θα κερδίζει η Πινδάρου.

Ή αντίστροφα αν θέλετε, πόσους Δήμους που σήμερα «ελέγχει» το ΑΚΕΛ θα χάσει αν προχωρήσουν οι συνενώσεις. Για όσους δεν βαριέστε τα μαθηματικά, βάλτε κάτω τα ποσοστά των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν θα χρειάζεστε κανέναν να σας πει. Πάντως με αφορμή τούτο προβλέπω μεγάλο ντέρμπι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και συνακόλουθα…μεγάλες αλλαγές! Η αλήθεια είναι όμως ότι παραμένω συγκλονισμένος.

Πως τα καταφέρνουν και ταυτίζουν το καλό του πολίτη-δημότη (αυτό ευαγγελίζονται δημοσίως) με τα καλά του κόμματος (αυτό μόνο στα παρασκήνια το λένε) είναι πραγματικά εντυπωσιακό.