Τα παιχνίδια της …μητέρας Ελλάδας στην «πλάτη» της Κύπρου

Άσχημο παιχνίδι σε βάρος της Κύπρου που ζει τις πλέον δύσκολες ώρες στην ιστορία της μετά την εισβολή, επέλεξε να παίξει η «μητέρα» Ελλάδα απορροφώντας αφενός …κοψοχρονιά τις κυπριακές τράπεζες στην Αθήνα και αρνούμενη αφετέρου να στηρίξει την ρευστότητα της χώρας.

Αργά χθες το βράδυ και ενώ το μέλλον της Κύπρου κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να στηρίξει την ρευστότητα της Κύπρου με 2 δισ ευρώ. Αν η Αθήνα έκανε αυτή την …ένεση ρευστότητας στην Κύπρο, τότε η Λευκωσία θα είχε στις Βρυξέλλες ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο ελληνισμός και ειδικά η Κύπρος και κάλεσε την τριτοκομματική κυβέρνηση Σαμαρά να φανεί συνεπής στην υποχρέωσή της για βοήθεια απέναντι στη δοκιμαζόμενη Κύπρο και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκε. Η Αθήνα προτίμησε να αγνοήσει τις εκκλήσεις, αφήνοντας την Κύπρο στη τύχη της.

Η «μητέρα» και πατρίδα Ελλάδα δυστυχώς  δεν πια η μάνα της Κύπρου αλλά η …παραμάνα. Η στάση της και οι χειρισμοί της το αποδεικνύουν πλέον ξεκάθαρα. Ας μην ξεχνάει, όμως, πως μετά το πραξικόπημα της χούντας κατά της κυβέρνησης του Αρχιεπισκόπου, Μακάριου, και την εισβολή των Τούρκων, η Κύπρος ζει σήμερα το δεύτερο μεγάλο δράμα εξαιτίας της Ελλάδας. Η αγορά των ελληνικών ομολόγων ήταν και το γεγονός που σήμανε και την αρχή του τέλους για το τραπεζικό της σύστημα..

Αυτή είναι η αλήθεια αδέλφια μας Έλληνες….