Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, θα τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου.

Τη σχετική εισήγηση στο Π.Σ. θα κάνει ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης. Η έκθεση είναι η ίδια που επιχείρησε να δώσει ο κ. Βενιζέλος στον κ. Παπανδρέου και την οποία εκείνος αρνήθηκε να παραλάβει.

Το πολιτικό πλαίσιο της συνεδρίασης είναι αυτό που έθεσε χθες με το άρθρο του ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θα συζητηθούν επίσης και μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται αυτό το διάστημα στο προσκήνιο και για τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσει την τελική θέση του.

Τέτοια θέματα είναι οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια (σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου), ο αντιρατσιστικός νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης ( ο κ. Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε τον γραμματέα της Κ.Ο. Γ. Μανιάτη ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κορμό του νομοσχεδίου), το θέμα των αυθαιρέτων, η εφαρμογή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας, το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας των εκπαιδευτικών πάνω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο Τουρισμός και η Ναυτιλία, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και η μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ, καθώς ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να επαναφέρει το θέμα, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει έντονα, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η ψήφισή του στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου.