Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει καύσωνα

Τα κρατικά Νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ειδικότερα τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών για να διαχειριστούν τυχόν αυξημένο αριθμό περιστατικών θερμοπληξίας, που ενδεχομένως να παρουσιαστούν λόγω του καύσωνα.

Παράλληλα οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν θέσει σε εφαρμογή το σύστημα καταγραφής των περιστατικών θερμοπληξίας σε παγκύπρια βάση ανά 24ωρο.

Όπως δήλωσε η Ιατρική Λειτουργός Α` Τάξης του Υπουργείου Υγείας Ιωάννα Γρηγορίου, τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε επιφυλακή και γνωρίζουν ότι επικρατούν συνθήκες καύσωνα, καθώς ενημερώνονται σχετικά από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Όπως επεσήμανε, οι γιατροί των Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο περιστατικό, βάσει των διαγνώσεων θερμικής εξάντλησης και θερμοπληξίας, είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν αμέσως και αμέσως να παράσχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πρόσθεσε, επίσης, πως σε περίπτωση που διαφανεί ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός περιστατικών θερμοπληξίας τότε θα κληθούν περισσότεροι γιατροί στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και θα εφαρμοστούν και τα σχέδια σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις με τις κλίνες στα νοσοκομεία.

Πρόσθεσε πως απ` εκεί και πέρα, αυτό που γίνεται, όχι μόνο στα κρατικά νοσηλευτήρια αλλά και στα ιδιωτικά, είναι η καταγραφή των περιστατικών θερμοπληξίας ανά 24ωρο σε παγκύπρια βάση.

«Γνωρίζουμε παγκύπρια αν υπάρχουν περιστατικά θερμοπληξίας και πού και αναλόγως είτε θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα ή ακολουθήσουμε άλλες προβλεπόμενες διαδικασίες», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί κάποιο περιστατικό θερμοπληξίας τις τελευταίες μέρες.