Τα μυστικά της μακροζωίας του Μητσοτάκη

Περπάτημα, ωμά λαχανικά, ύπνος και χαμόγελο, τα μυστικά της μακροζωίας

Τα «μυστικά» της μακροζωίας αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έκλεισε χθες τα 95 του χρόνια, τονίζοντας ότι η διατροφή, η άσκηση, ο καλός ύπνος αλλά και το χαμόγελο, παίζουν καίριο ρόλο στο να είναι κανείς υγιής ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

«Αν στέκομαι όρθιος και κρατώ τις πνευματικές μου δυνάμεις, οφείλεται στην κράση μου, στο DNA, αλλά και στον τρόπο που έζησα μια πολυτάραχη ζωή» δήλωσε στην εκπομπή του Mega, «Όλα για την υγεία μου» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παραθέτοντας τα μυστικά της μακροζωίας: η τροφή, η κίνηση και ο καλός ύπνος.

«Ο άνθρωπος πρέπει να γυμνάζεται, να περπατά, έστω και λίγο, μέσα στο σπίτι» επισημαίνει ο Κων. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος όχι μόνο περπατά, αλλά τρώει και πολλά ωμά λαχανικά και κυρίως αγκινάρα, η οποία «κάνει καλό μεζέ για τσικουδιά και κρασί» όπως λέει.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, αποφεύγει το τσιγάρο, δεν καπνίζει συστηματικά και προσπαθεί να το ελέγχει, αλλά θεωρεί το κάπνισμα μια ιδιαίτερα βλαβερή και επικίνδυνη συνήθεια και δεν το συνιστά, γιατί πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να το κοντρολάρεις.

Επισημαίνει ακόμη, ότι είναι ζωτικής σημασίας να κάνει κανείς προληπτικούς ελέγχους (τσεκ-απ) και να μην φοβάται τους γιατρούς, ενώ θεωρεί ελιξίριο ζωής το χαμόγελο.

«Αγαπώ την ζωή και τις μικρές χαρές της ζωής, τις οποίες συνήθως περιφρονούμε» τονίζει ο Κων. Μητσοτάκης.

Όσο για τον θάνατο; «Είναι καλοδεχούμενος» απαντά, αλλά προσθέτει: «Αρκεί να με βρει όρθιο και δυνατό. Το μόνο που δεν θέλω είναι να είμαι σακάτης» λέει.