Τα μυστικά καταφύγια που χρησιμοποιούσαν οι Ναΐτες Ιππότες πριν 700 χρόνια (Photos)

Στα σκοτεινά βάθη αυτών των σπηλαίων πραγματοποιούνταν κάποτε τα τελετουργικά των Ναϊτών Ιπποτών, του στρατιωτικού και θρησκευτικού τάγματος που είχε αποκτήσει απίστευτη ισχύ τον Μεσαίωνα και προστάτευε με νύχια και με δόντια τα μυστικά του.

Μιλάμε για την εποχή που είχαν ξεκινήσει οι μαζικές εκτελέσεις και συλλήψεις των «μοναχών πολεμιστών», οι οποίοι είχαν προκαλέσει τον φθόνο της κοσμικής εξουσίας λόγω του τεράστιου πλούτου αλλά και των προνομίων που είχαν συγκεντρώσει τα χρόνια της ακμής τους.

Οι σπηλιές του Σρόπσαϊρ στην Αγγλία αποτέλεσαν καταφύγιο για τους Ναϊτες Ιππότες που κρύβονταν σε αυτές για να γλιτώσουν τις διώξεις και την πυρά, όταν ο Βασιλιάς Φίλιππος Δ’ της Γαλλίας έδωσε εντολή για την εξόντωσή τους.

Αν και παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς δημιουργήθηκαν, το σίγουρο είναι ότι πριν από εφτά ολόκληρους αιώνες φιλοξενούσαν τις συναντήσεις των μελών και υποστηρικτών του Τάγματος, το οποίο διαλύθηκε τελικά από την Παπική Σύνοδο της Βιέννης το 1312.

Οι σπηλιές ανακαλύφθηκαν πριν από αρκετά χρόνια, ωστόσο τα πολλαπλά περιστατικά βανδαλισμού από αγνώστους που εισέβαλαν σε αυτές οδήγησαν τις αρχές της περιοχής να απαγορεύσουν την πρόσβαση, κλείνοντας μάλιστα τις εισόδους των σπηλαίων.

Πέντε χρόνια μετά από αυτήν την αμφιλεγόμενη απόφαση, ο 33χρονος φωτογράφος Michael Scott βρέθηκε στο εσωτερικό τους και αιχμαλώτισε με την κάμερά του αυτόν τον μυστηριακό κόσμο.