Τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν ποιων τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν.

Οι προτάσεις Οικολόγων για την πρόσβαση των τραπεζών στις πληροφορίες για την ακίνητη ιδιοκτησία των δανειοληπτών απορρίφθηκαν από το Κτηματολόγιο

Ο κ. Περδίκης σε σημερινές του δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ανάφερε ότι, σήμερα κατατέθηκε από το Κτηματολόγιο μία επείγουσα επιστολή αναφορικά με τις τροπολογίες που κατάθεσαν οι Οικολόγοι και αφορούν το νομοσχέδιο περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

Ο βουλευτής των Οικολόγων ανάφερε ότι όταν μία τράπεζα ξεκινήσει να ψάχνει τα στοιχεία της ακίνητης ιδιοκτησίας του δανειολήπτη, αυτό σίγουρα δεν το κάνει από ενδιαφέρον αλλά για να ξεκινήσει την εκποίηση της περιουσίας έναντι των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το νομοσχέδιο είναι βεβαίως μνημονιακό και προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση και γίνεται για να διευκολυνθεί η ταχύτατη διαδικασία εκποιήσεων των δανειοληπτών.

Δυστυχώς η επιστολή του Κτηματολογίου, απορρίπτει πλήρως τις προτάσεις μας και μέσα από την επιχειρηματολογία του, αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι τράπεζες στις εκποιήσεις των περιουσιών των δανειοληπτών. Οι Οικολόγοι έχουν προχωρήσει, όπως δήλωσε ο κ. Περδίκης, με μία σειρά τροποποιήσεων που αναιρούν τα νομικά επιχειρήματα του κτηματολογίου και μεταφέρουν το κόστος στην ίδια την τράπεζα και στον δανειολήπτη.

Άρα πλέον δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Τα κόμματα πρέπει να αποφασίσουν ποιων τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν. Τον δανειοληπτών ή των τραπεζών.