Τα κράτη του Περσικού Κόλπου στρέφονται κατά του… σουλτάνου

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν κατήγγειλαν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τις προκλητικές δηλώσεις του και με τη σειρά τους σήκωσαν το γάντι δηλώνοντας πως δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Η Τουρκία -δια του Χουλουσί Ακάρ- επέκρινε έντονα την Παρασκευή τις “κακοπροαίρετες” ενέργειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λιβύη, όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα.

“Το Αμπού Ντάμπι κάνει κάποια πράγματα στη Λιβύη και τη Συρία. Όλα αυτά καταγράφονται. Όταν έρθει η ώρα θα γίνει ο λογαριασμός”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera.

Την επομένη, ο υπουργός Εξωτερικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Ανουάρ Γκαργκάς κάλεσε σήμερα την Τουρκία να σταματήσει να ανακατεύεται στις υποθέσεις της χώρας του.

Τα ΗΑΕ, μαζί με την Αίγυπτο και την Ρωσία, στηρίζουν τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης.

Η Τουρκία έχει αυξήσει την υποστήριξή της προς την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πηγή: onalert.gr