Τα «κούφια» λόγια Χριστόφια για την ευθύνη των τραπεζών

Μια (ακόμη) πικρή αλήθεια για τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται στην επιφάνεια μέσα από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας φέρει τεράστιες  ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας κυρίως γιατί δεν έκανε τίποτα όσον αφορά το τραπεζικό κομμάτι της κρίσης. Επί μήνες κατακεραύνωνε τις διοικήσεις των τραπεζών αποδίδοντας τους κατηγορίες για λάθη και παραλείψεις που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, πλην όμως παρέμεινε μόνο στα λόγια.

Ναι, ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε «πόλεμο» στις διοικήσεις των τραπεζών Λαϊκή και Κύπρου αλλά ο ίδιος χαρακτηρίζονταν από ασυνέπεια λόγων και πράξεων.

Άνθρωπος της Laimitomos com υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικά όπου ο τέως Πρόεδρος της  Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε μύδρους κατά των τραπεζιτών. Μάλιστα, ήμασταν παρόντες σε συνάντηση που είχε ο Δ. Χριστόφιας στο Προεδρικό Μέγαρο με 13 ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. Εκεί, σε αυτή τη συνάντηση, ο τέως Πρόεδρος έριχνε όλη την ευθύνη για την καταστροφή στις διοικήσεις των τραπεζών και ειδικά στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιο Ορφανίδη.

Δεν έλαβε όμως καμία απόφασή για να σταματήσει τον κατήφορο. Σαφώς και έχουν ευθύνη οι τράπεζες για αυτό που έχει συμβεί στη χώρα, δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών για τις διοικήσεις τους. Ο ανώτατος όμως, τότε,  πολιτειακός παράγοντας της χώρας πως απέδωσε τις ευθύνες στους τραπεζίτες τις οποίες και ο ίδιος αναγνώρισε; Απλά δεν τις απέδωσε…

Ας μην υπάρχουν λοιπόν ερωτήματα γιατί η Γερμανία – η καγκελάριος της Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε – θέλουν να εξαφανίσουν από τον τραπεζικό χάρτη τη Λαϊκή και την Κύπρου. Κάποιοι άλλοι προηγήθηκαν εκστομίζοντας μέρα νύχτα «κούφιες» κατηγορίες χωρίς να κάνουν τίποτα για να τις προστατέψουν…