Τα κοστούμια των διευθυντών και τα τρύπια … «βρακιά»..

Σε πλήρη υλοποίηση των θέλω του Προεδρικού προχώρησε η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Προήξε ως γνωστό, στις θέσεις Γενικού Διευθυντή, τα πρόσωπα που η Κυβέρνηση θέλει να διορίσει στις κενωθείσες εδώ και μεγάλο διάστημα θέσεις Γενικών Διευθυντών Υπουργείων ή Διευθύνσεων.

Ξεχωρίζουν βεβαίως οι περιπτώσεις Γιώργου Παντελή και Θεοδόση Τσιόλα που (καθόλου απρόσμενα) ράβουν κοστούμια για Υπουργείο Οικονομικών και Διεύθυνση Προγραμματισμού -Ευρωπαικών Κονδυλίων αντίστοιχα.

Υφαίνουν τον ιστό…

Η laimitomos.com σας είχε εγκαίρως ενημερώσει για την συναπόφαση Προεδρικού – ΔΗΣΥ για κομματικούς ή ελεγχόμενους πλέον διορισμούς, καθώς δεν μπορούν κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα να διαχωριστούν στα μυαλά των πολιτών. Όπερ και εγένετο.

Ειδικότερα στο Υπουργείο Οικονομικών υφαίνεται ένας ιστός πλήρως ελεγχόμενος από την Πινδάρου με Υπουργό το στέλεχος του κόμματος Κωνσταντίνο Πετρίδη και Γενικό Διευθυντή τον Γ. Παντελή, που είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αβέρωφ Νεοφύτου. Θυμίζω εδώ πως ο κ. Παντελή κατά τη διάρκεια των εντατικών διαπραγματεύσεων 15-17 είχε αναλάβει επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής για τα ζητήματα οικονομίας της λύσης και είχε απευθείας επαφή με τον πρώτο πολίτη, στο πλαίσιο κυρίως των ερευνών που είχαν διεξάγει μεγάλοι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Δημιουργούν προηγούμενο…

Συζήτηση προκαλεί και ο αναμενόμενος, πάντα για όσους παρακολουθούν τα πολιτικο-κομματικά καφενεία, διορισμός Τσιόλα στη Διεύθυνση Προγραμματισμού. Και η συζήτηση αυτή εντείνεται από την στιγμή που ο εν λόγω τεχνοκράτης – εξαιρετικός από κάθε άποψη στη δουλειά του – θα διατηρήσει μαθαίνουμε και την απαιτητικότατη θέση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως και του Προσωπάρχη του Προεδρικού Μεγάρου.

Τέτοιες αποφάσεις που εν τη ουσία τους ίσως δεν πάσχουν, αποδεικνύουν μια χώρα με τρύπια βρακιά, που ψάχνει και δεν βρίσκει κατάλληλους, όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί προέχει ο κομματικός ή/και πολιτικός έλεγχος πριν και πάνω από τις όποιες ικανότητες.

Και στη Δεξία της Κύπρου, θα πρέπει από τώρα να αποδεχθούν ότι όταν ο λαός τους τάξει στην αντιπολίτευση – θα γίνει κάποτε και αυτό – δεν θα έχουν καμία νομιμοποίηση να φωνάξουν για κομματικούς διορισμούς ή άλωση του δημοσίου.