Τα καλύτερα και καθαρότερα αεροδρόμια στον κόσμο

Αυτό προκύπτει από την τελευταία κατάταξη της Skytrax, που τοποθετεί στη πρώτη θέση το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Έπεται το αεροδρόμιο Incheon International Airport, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, το αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο, το Διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στην Ντόχα του Κατάρ.

Στην έκτη θέση θα βρούμε και ένα ευρωπαϊκό: το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία.

Από το top 10 απουσιάζουν τα αμερικανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1999.

Το Changi Airport που εξυπηρέτησε τον αριθμό ρεκόρ των 62,2 εκατ. επιβατών το 2017, επεκτείνεται προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Κατασκευάζει τον πέμπτο του τερματικό σταθμό, έναν τρίτο αεροδιάδρομο καθώς και εγκαταστάσεις για εστίαση και αγορές, καθώς οι επιβάτες ολοένα αυξάνονται.

Στο νούμερο 14 το αεροδρόμιο του Βανκούβερ είναι το κορυφαίο της Βόρειας Αμερικής. Στην 29η θέση το Ντένβερ, ενώ το JFK της Νέας Υόρκης έπεσε έξι θέσεις στο Νο 69.

Σε μια ξεχωριστή κατάταξη για τερματικούς σταθμούς, το τέρμιναλ 2 του Heathrow του Λονδίνου ανακηρύχθηκε πρώτο, ενώ στη 2η και την 3η θέση βρίσκονται το τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Μονάχου και το τέρμιναλ 3 του Changi’ στη Σιγκαπούρη.