Τα “καθαρά” χέρια του Μιχαλολιάκου..

“Αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετούν έτσι αλλά είναι χέρια καθαρά…δεν έχουν κλέψει” υποστήριζε με πάθος ο αρχηγός του κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος κηρύσσει μετ’ επιτάσεως τις αρχές της ηθικής και της διαφάνειας δε φαίνεται να τις ακολουθεί, αφού εμφανίζει υπέρογκες δαπάνες για να γλιτώσει φόρους και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο «ροζ» ξενοδοχείου στο οποίο απασχολούνται.. αλλοδαποί εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο που διατηρεί στην πλατεία Αττικής είναι εν λειτουργία από το 2000 και μετά, ο ίδιος υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του.

Την ίδια ώρα, τα εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου του ξεπέρασαν πέρσι τις 120.000 ευρώ, ωστόσο προκειμένου να μειώσει τον φόρο που θα έπρεπε να καταβάλει δήλωσε υπέρογκα ποσά σε δαπάνες για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαλολιάκος το 2009 δήλωσε 20.000 και η σύζυγός του 12.000 ευρώ, το 2010 δήλωσαν εισοδήματα 23.000 ευρώ και 17.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το 2011 ο κ. Μιχαλολιάκος  δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 103.000 ευρώ από ατομική επιχείρηση (έκδοση εντύπων και εφημερίδες) και η κυρία Ελένη Ζαρούλια 33.700 ευρώ.

“Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δε διστάζει να χαιρετάει ναζιστικά και να διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι τα χέρια του είναι καθαρά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για «βρώμικες δουλειές» και υπόγειες συναλλαγές του πολιτικού συστήματος”, σχολιάζει το δημοσίευμα.