Τα επόμενα βήματα καθορίζουν στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο Δημήτρης Χριστόφιας τους ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Στο αδιέξοδο έχουν οδηγήσει η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, το συνταξιοδοτικό, η ΑΤΑ, και ο τρόπος αξιοποίησης των εσόδων από το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία η κυβέρνηση εμμένει να πάνε στην ανάπτυξη και όχι στην πληρωμή του χρέους, όπως ζητάει η τρόικα.

.Στη σύσκεψη μετέχουν ο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στο Προεδρικό βρίσκονται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Πατσαλίδης.

Αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση υπέβαλε στην τρόικα νέες αντιπροτάσεις προς αποφυγή του αδιεξόδου. Αυτές συζητούνται σε παράλληλη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.Τις προτάσεις ετοίμασε η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης κατά τη μαραθώνια σύσκεψη που είχε, νωρίς χθες το απόγευμα,  στο Υπουργείο Οικονομικών.