Τα ε/κ και τ/κ κόμματα συζήτησαν τα ΜΟΕ στη συνάντηση στο Λήδρα Πάλας

Τη σημασία της εφαρμογής ΜΟΕ προς όφελος όλων συζήτησαν εκπρόσωποι ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στην τακτική συνάντηση που φιλοξενεί η Πρεσβεία της Σλοβακίας στο Λήδρα Πάλας.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση και στάληκε στα ΜΜΕ από την Πρεσβεία αναφέρεται ότι τα κόμματα αντάλλαξαν εποικοδομητικές απόψεις στο θέμα που πρότεινε προς εγγραφή το Δημοκρατικό Κόμμα-Εθνικές Δυνάμεις (DP-UG) με τίτλο “Η ανάγκη για αξιόπιστα, πραγματικά μέτρα εμπιστοσύνης ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική διαδικασία”.

Τα πολιτικά κόμματα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν, συζήτησαν πώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μπορούν να χρησιμεύσουν ως πραγματικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με όφελος προς όλους και πώς θα επηρεάσουν όλους άμεσα και θα βελτιώσουν τη ζωή μας με κάποιο τρόπο.

Τα πολιτικά κόμματα είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τις εισηγήσεις και προτάσεις εκατέρωθεν, τόνισαν τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων αυτών, προς όφελος όλων των Κυπρίων και των προσπαθειών για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού.

Η επόμενη τακτική συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.