Τα είπαν Καραμανλής και Σαμαράς

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γευμάτισε με τον  πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε,  έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών. Επίκεντρο της δημόσιας συνάντησής τους,  οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά και η προεδρική εκλογή.

Η συνάντηση, που γίνεται χωρίς να υπάρχει η αφορμή κάποιας κομματικής εκδήλωσης, πραγματοποιείται εν μέσω σεναρίων ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Κεντρική θέση στη συζήτηση είχε και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου το πόστο του στη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο θέμα της διαδοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, η ονοματολογία φουντώνει μέρα με τη μέρα.

Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός Άμυνας, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία ή από την ευρύτερη κεντροδεξιά, με τα ονόματα των πρώην υπουργών Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου να ακούγονται έντονα, όπως άλλωστε και αυτό του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φράγκου Φραγκούλη.

Υπάρχει μάλιστα και το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο, λόγω του φόρτου εργασίας του Αντώνη Σαμαρά.