Τα γευστικά γούστα του Ομπάμα

Στα 26 του ο Reggie Love, πρώην σταρ του μπάσκετ, έγινε το δεξί χέρι του τότε Γερουσιαστή, Μπαράκ Ομπάμα, ο 1οποίος ετοιμαζόταν να κατέβει για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα καινούργιο βιβλίο με τίτλο «Η Προεδρική μου εκπαίδευση», ο 33 ετών σήμερα Reggie Love εξηγεί πώς ήταν να γυρίζει ολόκληρη τη χώρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, να αγοράζει τα ρούχα του, να κουβαλάει τη βαλίτσα του και να του σερβίρει τα γεύματά του.

Μία φορά, ο Reggie Love εκνεύρισε τον Ομπάμα όταν κατά λάθος του πήρε μία φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, η οποία περιείχε M&M’s πριν από μία πτήση από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη. Ο Μπαράκ Ομπάμα πέταξε τα καραμελάκια και έκτοτε ο Reggie Love έμαθε ότι δεν του άρεσε η συγκεκριμένη σαλάτα με καραμελάκια.

Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γραφτεί μία σειρά από σημειώσεις για τα γούστα του μελλοντικού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών:

– Μασάει μόνο απλή τσίχλα Nicorette, χωρίς γεύσεις.

– Δεν του αρέσουν οι καραμέλες στην περίφημη φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

– Δεν του αρέσουν οι μπάρες δημητριακών με φρούτα.

– Τρώει σαλάτες, αλλά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις (επειδή είναι δύσκολο να τρως σαλάτα στο αυτοκίνητο). Οι σαλάτες είναι με ντρέσινγκ ραντς ή βινεγκρέτ.

– Η ιδανική επιλογή είναι τα σάντουιτς.

– Ποτέ μαγιονέζα, ο Μπαράκ Ομπάμα σιχαίνεται τη μαγιονέζα.

– Του αρέσει το ψητό ψάρι ή το κοτόπουλο, όχι στο βούτυρο και στα τηγανητά.

– Δεν τρώει fast food.

– Δεν πίνει αναψυκτικά και καφέ.

– Για πρωινό του αρέσει να πίνει χυμό πορτοκάλι ή πράσινο τσάι.