“Τα γεγονότα είναι που γράφουν την ιστορία και κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει τα γεγονότα”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στην κριτική του ΑΚΕΛ περί “προσπάθειας της Κυβέρνησης για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων”, δήλωσε σήμερα ότι, “Τα γεγονότα είναι που γράφουν την ιστορία και κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει τα γεγονότα”.

Σε δηλώσεις μετά το επίσημο μνημόσυνο των ηρώων που αντιστάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η σημερινή μαύρη επέτειος “στρέφει τη μνήμη πίσω σε γεγονότα που ο καθένας εύχεται να μην επαναληφθούν”.

“Βεβαίως, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Την ίδια ώρα, βεβαίως, και όσων έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας”, σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε χθεσινή του ομιλία περί “προσπάθειας και από πλευράς της Κυβέρνησης για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων και απενοχοποίηση του αμερικανικού παράγοντα για την Κύπρο”, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “ η ιστορία δεν αλλοιώνεται ποτέ, ούτε από ηγέτες, ούτε από συγγραφείς”.

“Τα γεγονότα είναι που γράφουν την ιστορία και κανένας δεν μπορεί να αλλοιώσει τα γεγονότα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τί θα πρέπει να αναμένει κανείς από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι “τα όσα λέγονται δημόσια ή όσο μπορεί να λεχθούν δημόσια δεν θα είναι προς όφελος αυτού που επιδιώκουμε και συνεπώς δεν θα ήθελα να κάμω συγκεκριμένη αναφορά”. “Βεβαίως, ο διάλογος θα περιστραφεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις αρμοδιότητες που ενασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”, κατέληξε.