Τα γαλάζια σου μάτια…..

Τα γαλάζια μάτια είναι εντυπωσιακά γι αυτό το λόγο και συνήθως  τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Σύμφωνα όμως με μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας δεν είναι τόσο αθώα τα γαλάζια μάτια.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου έκαναν έρευνα συσχετίζοντας τα μάτια με την αξιοπιστία του ατόμου και ζήτησαν από μια ομάδα 238 εθελοντών να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες 40 ανδρών και 40 γυναικών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες με γαλανά μάτια και λεπτό μακρύ πρόσωπο βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο αξιόπιστοι ενώ το ίδιο δεν συνέβη και για τις γυναίκες.

Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με μπλε μάτια.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ρομαντικοί και ονειροπόλοι. Ζουν σε ένα συνεχές όνειρο της αληθινής αγάπης και συχνά σε ένα φανταστικό κόσμο. Οι γυναίκες, δε, θέλουν πάντα να φλερτάρουν και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.
Επίσης, είναι ευάλωτοι και ευαίσθητοι, προσβάλλονται εύκολα και παίρνουν τα πάντα,πάρα πολύ σοβαρά, ενώ είναι σύνηθες φαινόμενο, εύκολα να πέφτουν σε κατάθλιψη.

Ακόμη έχουν την τάση να αλλάζουν συνεχώς διαθέσεις και να έχουν ιδιοτροπίες. Παρ’ όλο τον συναισθηματισμό τους, δείχνουν βαθιά αισθήματα.

Λέγεται επίσης ότι, όσο πιο ψυχρή είναι η απόχρωση των μπλε ματιών που έχει ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερη θερμότητα υπάρχει στην ψυχή του. Εξίσου λοιπόν έχουν και μια άλλη πτυχή που μπορεί να δείξει αρκετή σκληρότητα.

Συχνά είναι οξύθυμοι και εκρηκτικοί ενώ πολλά εξαρτώνται από την έκφραση της συμπάθειας ή αντιπάθειας προς ορισμένους ανθρώπους.

Όμως είναι άνθρωποι ειλικρινείς, γενναιόδωροι και γρήγορα βρίσκουν την κατεύθυνση και προσαρμόζονται. Μάλιστα τα μπλε μάτια είναι χαρακτηριστικά για τους εφευρέτες, τους καλλιτέχνες και τους ιδεαλιστές.

Όσον αφορά στις σχέσεις τους είναι γοητευτικοί και συναισθηματικοί. Έχουν μεγάλες απαιτήσεις προς τους συντρόφους τους κι ενώ είναι παθιασμένοι με το που δίνουν την αγάπη τους, αλλά τόσο είναι ισχυροί στο μίσος τους.

Αν μισούν κάποιον, θα ξεκινήσουν έναν μακρύ και παρατεταμένο πόλεμο. Είναι ατρόμητοι και συχνά πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα, αφού καθοδηγούνται μόνο από τα συναισθήματά τους.

Όσον αφορά τους καστανομάτηδες τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με θεωρήθηκαν πρόσωπα άξια μεγαλύτερης εμπιστοσύνης.

Τα πιο στρογγυλά ανδρικά πρόσωπα, με μεγαλύτερο στόμα και σαγόνι, έγιναν αντιληπτά ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα πιο στενόμακρα πρόσωπα.