Τα βραχιολάκια της Παραμυθούπολης “σκανδαλίζουν” τον Δήμο Στροβόλου

Ένα βραχιολάκι για την Παραμυθούπολη… ρε παιδιά!

«Μόνο επίδειξη και τίποτε άλλο Δήμαρχε!»

Δεν φτάνει που στο Δήμο Στροβόλου δεν μυρίζουν Χριστούγεννα ούτε σε διακόσμηση ούτε σε εκδηλώσεις, με πρωτοβουλία του ιδιώτη επιχειρηματία έχει έρθει εδώ και λίγα χρόνια η Παραμυθούπολη στην λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο. Ευτυχώς που βολεύει το σημείο γιατί κάτι είναι και αυτό!

Περάν της ανανέωσης της προσωρινής άδειας οικοδομής της Παραμυθούπολης, ο Δήμος Στροβόλου ως τοπική αρχή δεν έχει άλλα έσοδα όπως για παράδειγμα φόρο θεάματος αφού η είσοδος είναι δωρεάν, έσοδα από χώρο στάθμευσης κτλ. Πως όμως καταφέρνει ο Δήμος Στροβόλου και ξοδεύει και χρήματα γι’ αυτό, θα το αναλύσουμε πιο κάτω…

Βραχιολάκια σε όποιον και όπου φτάσουν χωρίς κριτήρια

Ακουστέ λοιπόν…, ο Δήμος Στροβόλου αγοράζει 1000 βραχιολάκια τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χρήση των παιγνιδιών της Παραμυθούπολης (αξίας €8.000 – €10.000) τα οποία δίνει δωρεάν σε περίπου σε 50 μαθητές σε 20 (προδημοτικές και) κυρίως δημοτικά σχολεία της επικράτειας του Στροβόλου σε επισκέψεις που πραγματοποιεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, παρακαλουμε!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου τι κάνει; Πέρσι από τα συγκεκριμένα βραχιολάκια δόθηκαν και στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου και στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ φέτος κόπηκαν οι υπάλληλοι και δόθηκαν μόνο στους Δημοτικούς Συμβούλους!

Στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου υπάρχουν σήμερα 46 δημόσια σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια). Ο Δήμος Στροβόλου αποφάσισε λοιπόν να συνεχίσει τη διάκριση και φέτος και να ασχολείται μόνο με τα δημόσια δημοτικά σχολεία που είναι σε αριθμό 20. Υπήρχε λογική να συνεισφέρει ο Δήμος Στροβόλου σε μια τέτοια δράση κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, αν αφορούσε πραγματική κοινωνική βοήθεια και στήριξη σε άπορους και ευάλωτους μαθητές του δημοσίου των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της επικράτειας του Δήμου τους! Δηλαδή όχι μόνο στα δημόσια δημοτικά σχολεία!

Δήμαρχε οι περισσότεροι Στροβολιώτες ψηφοφόροι λογικά είναι στα δημοτικά;

Πως αναλύονται οι αριθμοί των άπορων μαθητών στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου

Σε παγκύπριο επίπεδο μαθητών δημόσιας δημοτικής εκπαίδευσης υπάρχουν περίπου 53.000. Αν λάβουμε υπόψη μας από τα στατιστικά που έχουν δημοσιευθεί κατά διαστήματα, περίπου το 10% είναι άποροι μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια. Δηλαδή στην επαρχία Λευκωσίας για 17.000 μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων υπάρχουν περίπου 1.500 με 1.700 άποροι μαθητές. Στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου υπάρχουν περίπου 500 με 600 άποροι μαθητές δημόσιων δημοτικών σχολείων και αντί ο Δήμος Στροβόλου να βοηθήσει στοχευμένα αυτά τα παιδιά με τα βραχολάκια που αγοράζει (από τα δημοτικά ταμεία δηλαδή από τον κόσμο) για την Παραμυθούπολη, δίνονται αριστερά και δεξιά για δημιουργία εντυπώσεων και επίδειξη του Δημάρχου του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους! Είπαμε αλλά όχι και έτσι!

Δράση του Δήμου Στροβόλου την περίοδο των Χριστουγέννων

Πέρσι από τα 20 δημόσια δημοτικά σχολεία που ήταν προγραμματισμένα να τραγουδήσουν την περίοδο των Χριστουγέννων στην Παραμυθούπολη, τραγούδησαν τελικά μόνο 3! Φέτος έχει αναλάβει και πάλι η Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας την όλη διοργάνωση του καθιερωμένου τριήμερου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ στο χώρο στάθμευσης στη Σταυρού! Η αρμόδια Λειτουργός Πολιτιστικών Θεμάτων του Δήμου Στροβόλου, κ. Ειρηνη Βιολάρη είναι καιρός να δει πως άλλοι συνάδελφοι της Λειτουργοί κινούνται και συμπεριφέρονται σε άλλες πόλεις στην Κύπρο (π.χ. Λεμεσός, Πάφος) και στο εξωτερικό (π.χ. Βιέννη, Λονδίνο, Παρίσι), με ετήσιο πλάνο, με προγραμματισμό και καινοτόμες δράσεις, με σοβαρή εμπλοκή των ιδιωτών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, με εμπλοκή περισσότερων κοινωνικών φορέων και οργανωμένων συνόλων…, πάρα να κάθεται στο γραφείο και να ασχολείται με υψηλή πολιτική, να παρεμβαίνει εκεί που δεν έχει λόγο, να προσβάλει με τη στάση της έμμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβληματίζεται κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου στο που θα δοθεί το δημοτικό θέατρο δωρεάν και στο να συνοδεύει τον Δήμαρχο από δω και από κει. Που πας Ειρηνούλα;

Εκμετάλλευση του δημοτικού θεάτρου

Πάντως δεν είναι και λίγες οι εκδηλώσεις που χάνει το δημοτικό θέατρο Στροβόλου, λόγω της τιμής ενοικίασης και λόγω του ότι αντί να συνεργαστούν στρατηγικά με κάποιους οργανωμένους φορείς που ως επαναλαμβανόμενοι πελάτες μπορούν για παράδειγμα σε δύο έτη να πληρώσουν πέραν των €40.000 για τις παραστάσεις, προτιμούν οι ίδιοι ως Δημαρχείο που δεν έχουν τη γνώση και την υποδομή να προβαίνουν σε κάποιες εκδηλώσεις που απλά και μόνο έχουν καρικωθεί, διότι προφανώς κάποιοι Λειτουργοί και όχι μόνο βαριούνται να δουλέψουν και να φέρουν νέα δεδομένα στον Δήμο Στροβόλου.

Καλά Χριστούγεννα ρε παιδιά και του χρόνου καλύτεροι!