Τα αδέρφια των Oasis Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ μετά από 12 χρόνια ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους…

Για την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ θα συνεργαστούν μετά από 12 χρόνια τα αδέρφια του θρυλικού συγκροτήματος Oasis, Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ.

Οι δύο άντρες, που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη με τις διαμάχες τους, ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στις δύο θρυλικές συναυλίες, που έδωσαν στο Knebworth τον Αύγουστο του 1996.

Την σκηνοθεσία του υπογράφει ένας γνώριμος του συγκροτήματος, ο Τζέικ Σκοτ, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τα μουσικά τους βίντεο. Στο παρελθόν, είχε αναλάβει εξίσου πολύ σημαντικές μπάντες, όπως τους U2, Rolling Stones, R.E.M. κ.α. Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα αναλάβει η RSA Film, με τα αδέρφια Γκάλαχερ στο ρόλο των εκτελεστικών παραγωγών.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε σχετικά με το ντοκιμαντέρ: «Είναι μια ιστορία βασισμένη εξ ολοκλήρου στη μουσική. Μια ροκ εν ρολ εμπειρία, που ειπώθηκε σε μια στιγμή, σαν ένα οπτικό ρεύμα συνείδησης, που αναπτύσσεται γύρω από το εκτενές αρχειακό υλικό των συναυλιών». Ξεκαθάρισε επίσης πως δε θα περιλαμβάνει περιττό υλικό, όπως παλιές on camera συνεντεύξεις ή αναμνήσεις των καλλιτεχνών.

Πρόκειται για δύο εμβληματικές βραδιές του συγκροτήματος, οι οποίες γράφτηκαν στη βρετανική ιστορία. Περίπου 2.6 εκατ. άνθρωποι (4% του πληθυσμού της χώρας) υπέβαλαν αίτηση για εισιτήρια, ενώ μόνο 250.000 θεατές κατάφεραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Στις δύο συναυλίες συμμετείχαν και άλλα σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής, όπως οι Prodigy, The Chemical Brothers, Manic Street Preachers, Cast κ.α.

Ο Νόελ Γκάλαχερ δήλωσε πρόσφατα: «Τον Αύγουστο συμπληρώνονται 25 χρόνια από τις συναυλίες των Oasis στο Knebworth. Τα κινηματογραφήσαμε όλα πολύ επαγγελματικά τότε με πολλές κάμερες, είχαμε κάμερες ακόμα και στα τρένα με τους θαυμαστές. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο η ταινία δεν βγήκε ποτέ προηγουμένως. Τώρα, όμως, καθώς πλησιάζει η επέτειος, θα την κυκλοφορήσουμε», ενώ χαρακτήρισε όσα έχει δει μέχρι στιγμής υπέροχα. «Είδα ένα σύντομο τρέιλερ και είναι ένα φανταστικό στιγμιότυπα μιας περασμένης εποχής. Πριν καν το διαδίκτυο. Είναι υπέροχο, πραγματικά υπέροχο», καταλήγει.