Ταϊλάνδη: Τρεις πυροσβέστες παλεύουν με πύθωνα 5 μέτρων που έφαγε γάτα… (Video)

Ο Thongchai Jiamyungyuen άκουσε τους σκύλους να γαβγίζουν στη μέση της νύχτας σε έναν δρόμο της πόλης Τσανταμπούρι της Ταϊλάνδης. Βγήκε αγουροξυπνημένος στην αυλή του και τότε είδε κάτι που του πάγωσε το αίμα. Ένας πύθωνας δίπλα στον υπόνομο κατάπινε μια γάτα και τα σκυλιά που τον είχαν περικυκλώσει του γαύγιζαν αλλά από απόσταση. Αμέσως ενημέρωσε την πυροσβεστική.

Σε λίγη ώρα έφτασαν τρεις πυροσβέστες οι οποίοι επιχείρησαν να βάλουν το γιγαντιαίο φίδι μέσα σε έναν μεγάλο σάκο. Η κάμερα κατέγραψε την προσπάθεια των τριών ανδρών να καταφέρουν να βάλουν το φίδι μέσα στο σακί. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Το φίδι ήταν βαρύ και γεμάτο μύες και δεν μπορούσαν να το κάνουν καλά. Υπήρχε και ο φόβος να δεχτούν κάποιο χτύπημα και συχνά πυκνά έκαναν πίσω. Τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια οι πυροσβέστες πέτυχαν το σκοπό τους.

Ο πύθωνας είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία. Σήμερα αναγνωρίζονται επτά συνολικά είδη. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους. Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.