Ταϊβάν: Το τεράστιο γυάλινο γοβάκι στεγάζει μία … εκκλησία

Ταϊβάν: Το τεράστιο γυάλινο γοβάκι στεγάζει μία … εκκλησία

Στο άκουσμα της λέξης γυάλινο γοβάκι σίγουρα θα φέρετε στο νου κάποιο παραμύθι, όπως αυτό με τη Σταχτοπούτα και τον πρίγκηπά της….

Ωστόσο, στην Ταϊβάν η φαντασία των ιθυνόντων για το σχεδιασμό ενός κτιρίου στη μορφή μιας γυάλινης γόβας πήγε πολύ παραπέρα, καθώς σε αυτό δεν στεγάστηκε ο πρωταγωνιστής κάποιου παραμυθιού, ούτε και δημιουργήθηκε ως μέρος σκηνικών μιας ταινίας. Αντιθέτως, δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει μία εκκλησία.

Το τεράστιο γυάλινο γοβάκι στην Ταϊβάν που στεγάζει μια… εκκλησία

Στην επαρχία Chiayi, λοιπόν, η έκπληξη των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής ήταν αρκετά μεγάλη, όταν πληροφορήθηκαν ότι το τεράστιο γυάλινο γοβάκι, ύψους 16 μέτρων, προοριζόταν για να φιλοξενήσει μια εκκλησία.

Πιο συγκεκριμένα το κτίριο είναι ύψους 17,76 μέτρων, πλάτους 11,91 μέτρων και μήκους 25,16 μέτρων και αποτελείται από περισσότερα από 300 κομμάτια γυαλιού σε μπλε χρώμα, με το κόστος του να εκτιμάται στα 686.000 δολάρια.

Ο λόγος του συγκεκριμένου σχεδίου και όχι μιας απλής, κλασικής εκκλησίας; Προφανώς για να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες, αναφέρει το BBC. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εκκλησία δεν χρησιμοποιείται για τις κλασικές λειτουργίες μιας εκκλησίας, αλλά ως χώρος φωτογράφισης πριν από το γάμο, καθώς και για την τέλεση γαμήλιων τελετών. Οι λάτρεις του ρομαντισμού και των παραμυθιών, σίγουρα βρίσκουν την ιδέα ως την καλύτερη επιλογή για την ομορφότερη μέρα της ζωής τους.

Το αναπάντεχο σχήμα της εκκλησίας που έχει γίνει κάτι σαν τοπικό αξιοθέατο, είναι εμπνευσμένο από μια τοπική ιστορία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της δεκαετίας του 1960, και όσα αναφέρει το BBC, ένα 24χρονο κορίτσι με το επώνυμο Wang από την ευρύτερη περιοχή υπέφερε από μια ασθένεια, οδηγώντας στον απαραίτητο ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της, με αποτέλεσμα την ακύρωση του γάμου της. Η νεαρή κοπέλα έμεινε ανύπαντρη και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της σε μια εκκλησία.

Έτσι, η εκκλησία σε σχήμα γόβας δημιουργήθηκε προς τιμήν της. Η εκκλησία συμπεριλήφθηκε στο Guinness World Records ως η μεγαλύτερη δομή σε σχήμα γόβας στον κόσμο.