Ταυτοποιήθηκε ο δράστης του Φίνσμπουρι Παρκ – Χωρισμένος που ζούσε σε σκηνή 

Οι βρετανικές αρχές ταυτοποίησαν τη Δευτέρα τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο Φίνσμπουρι Παρκ.

Ο Ντάρεν Οσμπορν, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, φέρεται να ήταν ο οδηγός του βαν που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε ακόμη δέκα.

Κάτοικοι του προαστίου Lisvane στο Κάρντιφ, όπου και έμενα ο Οσμπορν, αναφέρουν πως εδώ και καιρό η ζωή του είχε μια καθοδική πορεία.

Σύμφωνα με την Mirror είχε χωρίσει από τη σύντροφό του Σάρα Αντριους, 42χρονη σεφ σε παμπ και μητέρα των τεσσάρων του παιδιών, και ζούσε σε σκηνή.

Ο Οσμπορν είναι άνεργος μηχανικός και ήταν γνωστός για το πρόβλημα με το αλκοόλ που είχε.

Ανθρωποι που τον έβλεπαν ανέφεραν πως το σαββατοκύριακο είχε προσβάλλει το 12χρονο παιδί του μουσουλμάνου γείτονά του, λέγοντας του πως ήταν αποτέλεσμα αιμομιξίας.

Λίγες ώρες αργότερα, φέρεται να έπεσε με τον βαν του πάνω σε πλήθος κοντά σε τζαμί στο Φίνσμπουρι Παρκ.

Η μητέρα του Κριστίν τον περιέγραψε ως «διαταραγμένο» και ισχυρίστηκε πως λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Από την πλευρά του ο ανιψιός του Ελις ανέφερε πως ο θείος του δεν ήταν ρατσιστής και δεν είχε εκφράσει ποτέ τέτοιοι είδους απόψεις.

Οπως σημειώνει η Mirror, η οικογένεια του Οσμπορν εξέδωσε δήλωση συμπάθειας προς τα θύματα και της οικογένειές τους.

«Είμαστε σοκαρισμένοι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, δεν το έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει. Είμαστε συντετριμμένοι, οι καρδιές είναι μαζί με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν. Η τρέλα είναι προφανώς απλή τρέλα», υπογράμμισε ο ανιψιός του φερόμενου ως δράστη.