Τασούλας: Η Ελλάδα συμπορεύεται με την Κύπρο στην προσπάθεια επιλύσεως του κυπριακού

Τασούλας: Η Ελλάδα συμπορεύεται με την Κύπρο στην προσπάθεια επιλύσεως του κυπριακού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενημερώθηκα υπεύθυνα από τον ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις του εθνικού ζητήματος.

Θεώρησα χρέος μου ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να επαναλάβω στον Πρόεδρο της Κύπρου ότι ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα συμπορεύεται με την Κύπρο στην προσπάθεια επιλύσεως του κυπριακού ζητήματος και ότι αυτή η συμπόρευση δεν αποτελεί ένα σύνηθες λεκτικό καταφύγιο για να εκπληρώσουμε λεκτικά το χρέος μας, αλλά είναι μια διαχρονική και ολοένα ενισχυόμενη συμπαράσταση η οποία, παρά τις δυσκολίες, παρά τις προκλήσεις, παρά την ύπατη αδικία, τελικά, πιστεύω, θα βρει τον Ελληνισμό και ενωμένο και δικαιωμένο.

Θέλει αυτό που λέει ο ποιητής, ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών, αυτό το ζήτημα.

Οι δύο Κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου με την τελευταία πύκνωση των επαφών που έχουν προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εν μέσω φυσικά μιας απαράδεκτα συνεχιζόμενης και εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας».