Ταπεινωτική ήττα για την Εθνική Ελλάδας με 1-0 από τα νησιά Φερόε

Την ήττα με 1-0 από τα νησιά Φερόε γνώρισε απόψε στο γήπεδο Καραισκάκη η εθνική ομάδα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2016. Πρόκειται για την τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς που κατά 99% θέτει εκτός τελικής φάσης την ελληνική ομάδα. Πλέον τίθεται και θέμα με τον Ρανιέρι που βρίσκεται «προ των πυλών» της εξόδου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τις εντυπώσεις. Είχαν δοκάρι σε φάουλ του Ολσεν στο 17′ και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπιενιάμινσεν (43′) και Εντμούντσον (45’+2′). Αν και κατά βάσει αμύνονταν, ήταν επικίνδυνοι στις επιθέσεις ή τις αντεπιθέσεις τους, προβληματίζοντας την ελληνική άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είχε την κατοχή μπάλας (62% – 38%) ωστόσο η ανάπτυξη δεν ήταν καλή. Οι στιγμές πίεσης στα Ν. Φερόε ήταν λίγες και οι καλές ευκαιρίες ακόμα λιγότερες. Κορυφαία το τετ-α-τετ του Χριστοδουλόπουλου στο 38′, ενώ η Εθνική απείλησε και με τους Χριστοδουλόπουλο (11′), Κονέ (14′) και Καρέλη (36′).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την Εθνική (Αθανασιάδης αντί Γκέκα), αλλά η εικόνα δε βελτιώθηκε. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν (δεύτερο) δοκάρι με τον Μπενιάμινσεν στο 51′, απείλησαν με τον Εντμουντσον στο 52′ και τελικά έφτασαν στο γκολ με τον ίδιο παίκτη στο 61′!

Ο Ρανιέρι αντέδρασε αμέσως, βάζοντας τον Μαυρία αντί του Καρέλη και οι Ελληνες διεθνείς πίεσαν, προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Ωστόσο το άγχος ήταν εμφανές. Οι ευκαιρίες ήρθαν, με κορυφαία αυτή του Κονέ στο 69′, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ούτε στις καλές στιγμές των Μαυρία (63′), Αθανασιάδη (66′), Χριστοδουλόπουλου (70′) και Κονέ (74′).

Το τελευταίο «χαρτί» του Ιταλού ήρθε με τον Μάνταλο αντί του Καράμπελα στο 78′ (ο Τοροσίδης πήγε αριστερά στην άμυνα και ο Μανιάτης δεξιά), η πίεση αυξήθηκε, όμως οι φιλοξενούμενοι, που είχαν και τη δική τους καλή στιγμή στο 71′ με τον Εντμουντσον, «άντεξαν» και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη, καθώς το δοκάρι στο σουτ του Κονέ στο 89′ τους «βοήθησε» και στέρησε από την Εθνική το βαθμό της ισοπαλίας