Τέως Κιτίου: Αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό – Ανέδειξε στοιχεία

Τέως Κιτίου: Αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό – Ανέδειξε στοιχεία

Αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του, σε ανώμοτη δήλωση στην οποία προέβη σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου στην γραπτή ανώμοτη δήλωση του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα κατηγορείται, υιοθέτησε πλήρως το περιεχόμενο της κατάθεσης του στην Αστυνομία και ανέδειξε διάφορα στοιχεία από την μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η οποία υποστηρίζει τις θέσεις του υπεραμυνόμενος της αθωότητας του.

Ο τέως Κιτίου προέβαλε τα στοιχεία που, κατά τον ίδιο, αναδεικνύουν την αθωότητα του.

Στη συνέχεια κατέθεσαν τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, δύο από το προσωπικό και ο λογιστής της Μητρόπολης Κιτίου, οι οποίοι στη συνέχεια αντεξετάστηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και σήμερα η υπεράσπιση ολοκλήρωσε την παρουσίαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου το οποίο όρισε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ