Τέσσερα παιδιά και δύο μητέρες, αναζητά το Λιμενικό στα ανοικτά της Λέσβου

Η ασύλληπτη τραγωδία στα ανοικτά της Θερμής, ανατολικά της Λέσβου, δεν έχει τέλος. Στα κύματα του Αιγαίου οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος ψάχνουν ακόμη τέσσερα παιδιά, δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Επτά ακόμη οικονομικούς μετανάστες που σε μία πλαστική λέμβο, ξεκίνησαν από ακτή της Τουρκίας για την Λέσβο.

Από την παραλία Νησέλια μέχρι την παραλία Κανόνι της Θέρμης, έχουν βρεθεί 20 πτώματα μεταναστών. Άνδρες ηλικίας από 25 έως 40ετών.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένας ζωντανός. Ένας 20χρονος που ανασύρθηκε το πρωί της Παρασκευής  από τη θαλάσσια, στην περιοχή ανατολικά της Θερμής. Δήλωσε ότι κατάγεται από τη Μιανμάρ και έδωσε τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων στη βάρκα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμικό σοκ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ένας Τούρκος διακινητής, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών ή επέζησε του ναυαγίου και με κάποιο τρόπο επέστρεψε στη χώρα του. Πάντως, στελέχη των λιμενικών αρχών δεν αποκλείουν ο Τούρκος διακινητής να διεσώθη μέσω συνοδού σκάφους και να άφησε στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους ναυαγούς.