‘Τέρμα στο ρουσφέτι’ για ΔΣ Ημικρατικών Οργανισμών, τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Τέρμα στο ρουσφέτι, δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της προηγούμενης Κυβέρνησης και αυτά του παρελθόντος αναφορικά με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών δήλωσε την Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά από επίσκεψή του στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

« Έχουμε πει, και το δηλώνουμε και το εννοούμε, ακόμα και στην Αστυνομική Ακαδημία σήμερα το επισήμανα, ότι δεν θα ακολουθήσουμε τα παραδείγματα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, τέρμα στο ρουσφέτι.

Τέρμα και στις αναξιοκρατικές προαγωγές. Αλλά τέρμα και στην αντίληψη που επικρατούσε ότι θα έπρεπε να διορίζονται μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για να εξυπηρετήσουν όχι τόσο την πολιτική μιας Κυβέρνησης αλλά κομματικές και άλλες σκοπιμότητες», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «θεωρούμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών είναι μια προέκταση της κρατικής μηχανής, μια προέκταση της Κυβέρνησης και αυτά τα Διοικητικά Συμβούλια οφείλουν να συντονιστούν στην προσπάθεια εφαρμογής ενός κυβερνητικού προγράμματος».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ περί προσπάθειας άλωσης των Ημικρατικών Οργανισμών από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον Γιώργο Λουκαϊδη και άλλους οι οποίοι μιλούν για την αναγκαιότητα να υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση στα Διοικητικά Συμβούλια «να μας πουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο ενός Ημικρατικού Οργανισμού που εγκατέλειψε την εφαρμογή του προγράμματος της προηγούμενης Κυβέρνησης και εφάρμοσε το πρόγραμμα της νέας Κυβέρνησης, από την ώρα που εξελέγη η νέα Κυβέρνηση και εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα ;».

Ο κ. Νικολάου είπε ότι «η αναγκαιότητα που υπάρχει για την αντικατάσταση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων είναι για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει αυτή η Κυβέρνηση, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να μας βγάλει από αυτά τα αδιέξοδα που βρισκόμαστε σήμερα».

Σημείωσε ότι «κανένας» Ημικρατικός Οργανισμός δεν έχει καθορίσει σχέδια, στρατηγικούς σχεδιασμούς, ενδιάμεσους στόχους, δράσεις, στη βάση του προγράμματος αυτής της Κυβέρνησης

Όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «συνεχίζουν να λειτουργούν ως να ήταν η προηγούμενη Κυβέρνηση ή να είναι οι ίδιοι εκείνοι οι οποίοι χαράσσουν την πολιτική σε έναν ημικρατικό οργανισμό».