Τέρμα στις “ουρές” για μια εφαρμογή

Οι ενοχλητικές ουρές είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που μας κουράζει ακόμη και μόνο να τις βλέπουμε. Είτε πρόκειται για την εφορία, το ταχυδρομείο, ή για βγάλουμε εισιτήρια. Η τεχνολογία από ότι φαίνεται θα λύσει στο μέλλον το πρόβλημα, βάζοντας το smartphone σας να περιμένει στην ουρά αντί για εσάς.

Πρόκειται για ένα λογισμικό που ανέπτυξε η βρετανική εταιρία Lo-Q, το οποίο σας επιτρέπει να κλείσετε μια θέση, στέλνοντας μήνυμα με το κινητό σας. Η εφαρμογή ονομάζεται Q-txt, ο υπολογιστής σας κλείνει θέση στην ουρά και εσείς μπορείτε να ασχοληθείτε στο ενδιάμεσο διάστημα με πιο ευχάριστα ζητήματα. Στο κινητό σας έρχεται μήνυμα με την ώρα που κάνατε την κράτησή σας και έναν ειδικό ατομικό κωδικό.

Η εφαρμογή δοκιμάζεται πειραματικά αυτή την περίοδο στο θεματικό πάρκο του Μπλάκπουλ, στο Λάνκασαϊρ της Αγγλίας.

«Θα μπορούσατε θεωρητικά, να αποφύγετε να σταθείτε στην ουρά ενός θεματικού πάρκου. Δεν χρειάζεται να σταθείτε σε μια φυσική ουρά, εάν όλοι μπορούν να κλείσουν θέση μέσω κινητού» αναφέρει ο Τομ Μπέρνετ, υπεύθυνος της εφαρμογής και συνεχίζει: «Υπάρχουν ουρές στις τράπεζες, την ώρα του μεσημεριανού. Υπάρχουν ουρές στα ταχυδρομεία. Υπάρχουν ουρές στα γκισέ των αεροδρομίων. Περιμένουμε στην ουρά, στο προθάλαμο των ιατρείων. Παντού υπάρχουν ουρές. Θεωρητικά, είναι δυνατόν να κινείστε, κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα που σας αρέσουν, χωρίς να χρειάζεται να σταθείτε ούτε μια φορά στην ουρά. Και όλα αυτά μπορείτε να τα κλείσετε από το καθιστικό σας».

Χάρις σ’ αυτή την εφαρμογή, το Μπλάκπουλ δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα συνωστισμού. Λέτε οι ουρές αναμονής να εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια;