Τέρμα στις αντιμισθίες και διορισμούς συνταξιούχων

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε μεταρρύθμιση της Δημόσια Υπηρεσίας να διορθώσει όλες αυτές τις στρεβλώσεις και να δημιουργήσει ένα σύστημα περαιτέρω παραγωγικό και λειτουργικό.

 

Η Συμμαχία Πολιτών κρίνει απαράδεχτη την κατάσταση που περιγράφεται σε σημερινά δημοσιεύματα , με βάση το οποίο υψηλόμισθα στελέχη της Δημόσια Υπηρεσίας εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις τεράστιες τους αντιμισθίες. Σε μια περίοδο όπου οι Κύπριοι πολίτες έχουν πληρώσει ακριβό τίμημα από την παρατεταμένη κρίση, έχουν επανειλημμένα δει τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται, συνάνθρωποι μας να σιτίζονται από τα κοινοτικά παντοπωλεία, η ανεργία να αυξάνεται ραγδαία, είναι τουλάχιστον προκλητικό κάποιοι να μην έχουν συμβάλει τα αναμενόμενα στην οικονομική και κοινωνική κρίσης.

Είναι επιτέλους καιρός, κάποιοι να σοβαρευθούν και να αντιληφθούν ότι το κόστος της κρίσης θα πρέπει να διαμοιραστεί με τρόπο που να είναι τουλάχιστον κοινωνικά δίκαιος.

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση να προβεί επιτέλους σε μεταρρυθμίσεις της Δημόσια Υπηρεσίας διορθώνοντας όλες αυτές τις στρεβλώσεις και να δημιουργήσει ένα σύστημα περαιτέρω παραγωγικό και λειτουργικό.

Ταυτόχρονα ως Συμμαχία Πολιτών κρίνουμε προκλητική την απαίτηση κάποιων να απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα πολλαπλές παχουλές συντάξεις. Προκαλεί έντονα το περί δικαίου αίσθημα των Πολιτών.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι

Πρώτο: η Βουλή σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους ρύθμισης αυτού του ζητήματος που θα συνάδουν με το Σύνταγμα.

Δεύτερο: όσοι από αυτούς κατέχουν πολιτειακό ή άλλο δημόσιο αξίωμα ή θέση μετά από διορισμό από την Κυβέρνηση θα πρέπει είτε να απολυθούν είτε να εργάζονται χωρίς αμοιβή.

Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση όπως στους όποιους διορισμούς σε πολιτικές θέσεις διορίζει νέους άνεργους και όχι συνταξιούχους.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ