Τέρενς Κουίκ : Τα κανόνια της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, πρόεδρος της Βουλής, Οικολόγοι και Αντιγόνη Παπαδοπούλου τα «κανόνια» της κυπριακής πολιτικής και όχι μόνο σκηνής της Κύπρου.

Σε ερώτηση της “Laimitomos.com”, στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην άνκορμαν των ειδήσεων,  Τέρενς Κουίκ λίγο πριν από την αναχώρηση του για την Ελλάδα, ποιοι κύπριοι πολιτικοί του έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση κατά την εδώ πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, απάντησε ότι ξεχώρισε τους προαναφερθέντες.

Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτούς μας ανέφερε για να προσθέσει ότι με αυτά τα πρόσωπα στην ηγεσία του νησιού, ίσως η Κύπρος να έχει καλύτερη τύχη από την Ελλάδα.

Ο κ. Κουίκ πέραν από ονόματα μας αιτιολόγησε και τους λόγους για τους οποίους τους ξεχώρισε. Συγκεκριμένα για τον πρόεδρο ανέφερε ότι του έδωσε την αίσθηση ενός πολύ αφοσιωμένου και συγκεντρωμένου στο στόχο του, να βγάλει την χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είχε να πει τα καλύτερα, για τον δυναμισμό, τον σταράτο λόγο του και την άμεση εμπλοκή του στα πολιτικά τεκταινόμενα, καθώς όπως μας τόνισε σε τέτοιες καταστάσεις η εκκλησία θα πρέπει να έχει λόγο και όχι να μένει στο παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν στον κ. Κουίκ το Κίνημα Οικολόγων, καθώς όπως μας εξήγησε ήταν εκείνοι που για περίπου δύο ώρες  ζήτησαν και πήραν πληροφορίες για την όλη κατάσταση που βιώνει η Κύπρος με βάση την εμπειρία της Ελλάδας.

Για τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κουίκ είπε ότι τον ξεχώρισε ιδιαίτερα για τον  συγκροτημένο λόγο του και την προσήλωση στο στόχο.  Τον χαρακτήρισε επίσης  μετρημένο και με εσωτερική δύναμη.

Την παράσταση όμως έκλεψε η ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου με τον δυναμισμό και τον πατριωτισμό της .  «Ήταν όλα τα λεφτά» σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έλληνα βουλευτή. Ο κ. Κουίκ χάρηκε ιδιαιτέρως όταν του εξηγήσαμε ότι για αυτούς τους λόγους την χαρακτηρίζουμε εδώ στο νησί «Αντιγόνη το κανόνι».

ΕΧ