Τέρας του Λοχ Νες – Ειδικοί έκαναν ανακάλυψη ανατροπή… (Video)

Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να λύσουν το μυστήριο με το τέρας του Λοχ Νες και σήμερα ένας νέος κύκλος ερευνών ξεκίνησε με αφορμή ένα βίντεο που κατέγραψε ένα μυστήριο πλάσμα στα σκοτεινά νερά της λίμνης. Ένα πλάσμα που θα μπορούσε να είναι η Νέσι.

Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στην περίφημη λίμνη, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το περιβόητο «τέρας» πιθανότατα είναι ένα χέλι.

Η θεωρία αυτή ενισχύεται από το καταγεγραμμένο υλικό. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το Ness Fishery Board, το οποίο έγραψε στο Twitter: «Να είσαι ειλικρινής, όταν βλέπεις ένα μεγάλο πλάσμα που μοιάζει με χέλι να περνάει μπροστά από τη φωτογραφική μηχανή σου στον ποταμό Νες, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι ήταν το τέρας του Λοχ Νες».

Ο Ρίτσαρντ Φρίμαν, του Κέντρου Ζωολογίας της Fortean που προσπάθησε να λύσει το παζλ με το τέρας του Λοχ Νες, πιστεύει ότι το πλάσμα στο βίντεο είναι ένα χέλι, ωστόσο είπε στους Times: «Δεν πιστεύω ότι η θεωρία πως πρόκειται για χέλι έχει σκοτώσει το τέρας Λοχ Νες, στην πραγματικότητα έχει συμβεί το αντίθετο. Ένα γιγάντιο χέλι, που μπορεί να μεγαλώσει μέχρι τα 10 μέτρα, είναι ένα τέρας με κάθε έννοια της λέξης».