Τέλος του κυκλώνα Ίρμα με σκληρές συνέπειες(Φωτογραφίες)

Τέλος για τον κυκλώνα Ίρμα με 6.5 εκατομμύρια σπίτια στην Φλόριντα να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά το πέρασμα του.

Οι εργασία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης είναι σε εξέλιξη όπως και οι επιχειρήσεις αρωγής και διάσωσης καθώς αρκετές περιοχές παραμένουν ακόμα αποκλεισμένες. Να θυμίσουμε ότι ο κυκλώνα είχε χτυπήσει την Φλόριντα την περασμένη Κυριακή, όπου αργότερα εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα κατευθυνόμενη προς την Ατλάντα με ανέμους να φτάνουν τα 56 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Στην Φλόριντα πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ στην Καραϊβική άλλοι 37 την περασμένοι εβδομάδα.  Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις νοτιοανατολικές πολιτείες, ωστόσο οι προειδοποιήσεις για καταιγίδες έχουν αποσυρθεί.

Σύμφωνα με το BBC, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Tom Bossert, δήλωσε πως θα περάσει καιρός πριν οι κάτοικοι των Florida Keys μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Εκτιμώ πως θα περάσουν εβδομάδες πριν οι κάτοικοι των Keys επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς» τόνισε.

«Οι γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν πέσει σε όλη την πολιτεία. Υπάρχουν δρόμοι που παραμένουν αδιάβατοι, όλοι πρέπει να είναι υπομονετικοί καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Rick Scott.

Στο Μαϊάμι, που μετατράπηκε σε λίμνη, πολλές περιοχές της πόλης παραμένουν κάτω από τα νερά ενώ το 73% των σπιτιών δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.