Τέλος στους υπαινιγμούς Μπερίσα για “Μεγάλη Αλβανία” έβαλε ο Πρόεδρος Νισάνι

Οι εθνικιστικές κορώνες που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» που φτάνει ως την Πρέβεζα και την Ποντγκόριτσα  δεν έχουν εξαγριώσει μόνο τους γείτονες αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Αλβανίας.

Ο Μπουγιάρ Νισάνι δήλωσε ότι «η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» χρησιμοποιείται από μερικούς πολιτικούς για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Δόξα τω Θεώ, τέτοιες ιδέες αποθαρρύνονται».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «η αλλαγή των συνόρων στην περιοχή είναι ένα κλειστό κεφάλαιο, το οποίο, αν ανοίξει εκ νέου στη συνέχεια, θα απειλήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Ο πρόεδρος της Αλβανίας μιλώντας στο δίκτυο «Al Jazeera Balkans», ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» αλλά αυτή των ενωμένων Βαλκανίων που επιδιώκουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα, κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χερσόνησο είναι ελεύθερος και θα πρέπει να σεβόμαστε και να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Ο μόνος τρόπος είναι να συνεργαστούμε» πρόσθεσε απορρίπτοντας τους υπαινιγμούς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας σε βάρος γειτονικών χωρών.