Τέλος στην μετακίνηση προσώπων από Βρετανία στην ΕΕ

Με την αποχώρηση της Βρετανίας το 2019 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα τερματιστεί και η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων στην ΕΕ, ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Φίλιπ Χάμοντ, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

Η κυβέρνηση έχει καθορίσει κάποιες λεπτομέρειες περιλαμβανομένων των προτάσεων για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit συνέχισε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος. “θα ήταν λάθος να εικάζουμε για το πώς μπορεί να είναι να εισαχθούν άλλα στοιχεία για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit ή να αφήνουμε να εννοηθεί ότι η ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί ως έχει».

Μετά τις μάλλον αντικρουόμενες δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Μέι τις τελευταίες ημέρες, ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η κυβερνητική θέση για το Brexit παραμένει αυτή που παρουσίασε η πρωθυπουργός τον Ιανουάριο.