Τέλος στην “ασυλία των επωνύμων” και την ατιμωρησία – Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά

Με έναν απολογισμό για το παρελθόν, με σαφές μήνυμα ότι  «η ασυλία των “επωνύμων” τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών» και αναφορά στα σχέδια για το μέλλον , με στόχο την αναγέννηση της χώρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , στέλνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Αναφέροντας ότι το 2012 ήταν η χρονιά που διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» και οι χειρότερες προσδοκίες για την Ελλάδα, «ότι θα θυσιαστεί ως η «Ιφιγένεια» της Ευρώπης»,  κάνει λόγο για μία «Πρωτοχρονιά διαφορετική για τους Έλληνες»… Δεν κάνουμε πια σκέτο “απολογισμό” για το παρελθόν, τονίζει ο πρωθυπουργός «Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω!Δεν κάνουμε μόνο σχέδια για το μέλλον…Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον!».

Σήμερα όλο και περισσότεροι ποντάρουν ότι θα τα καταφέρουμε, τονίζει ο κ. Σαμαράς..  «Πείσαμε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χρέους. Εξασφαλίσαμε μοναδικούς στην Ιστορία όρους δανεισμού. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της και στους Eλληνες να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
Μέσα σε πέντε μήνες τολμήσαμε ό,τι δεν διανοήθηκε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Και συνεχίζει κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα έγιναν, όσα γίνονται και όσα θα γίνουν..

«Ήδη, ξεπληρώνουμε όλα όσα χρωστά το Δημόσιο στους πολίτες του εδώ και τρία χρόνια.
–Ήδη, αποκαθιστούμε την ομαλή λειτουργία των τραπεζών, για να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.
–Ήδη, εξασφαλίζουμε ότι τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα είναι περισσότερα απ’ όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια…
–Ήδη, η ανταγωνιστικότητα της χώρας σε όλους τους δείκτες διεθνούς κατάταξης κάνει άλματα προς τα πάνω…
–Ήδη, η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες “κουκούλες” άρχισαν να βγαίνουν.
–Ήδη, πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ήδη αρχίσαμε να «ανακαταλαμβάνουμε» τις πόλεις μας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται…
–Ήδη, η ασυλία των “επωνύμων” τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών…
Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Τα πιο σημαντικά:
* Η επανεκκίνηση της οικονομίας, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ώστε να αρχίσει να απορροφάται η ανεργία.
* Η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τον πλούτο και τη γεωπολιτική της θέση και να αντιμετωπισθεί όχι ως “βαρίδι” πια, αλλά ως πολύτιμος εταίρος για τους φίλους της…
* Η αποκατάσταση των αδικιών με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους και με έμφαση στην Υγεία, στην Παιδεία και στην απλούστερη, δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογία».

Κινητήριος δύναμη της προσπάθειας, καταλήγει ο κ. Σαμαράς είναι όλοι οι ΄Eλληνες να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μείνουμε ενωμένοι μέσα στις δυσκολίες.
«Το 2013 θα είναι “χρονιά άλματος” προς το μέλλον. Για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα. Ακόμα πιο ενωμένοι, θα πετύχουμε τα καλύτερα…».

Check Also

Ελλάδα-Κορωνοϊός: SOS στα νοσοκομεία από τη συνύπαρξη «Δέλτα» και «Όμικρον»

Καθώς το επιδημικό κύμα που “σήκωσε” το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοιού, Omicron, υποχωρεί, αποκαλύπτεται σιγά …

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του περίεργου ήχου – Τι συμβαίνει…

Με θετικό αποτέλεσμα συνεχίζεται η έρευνα της ΕΥΑΘ για το πρόβλημα με τον εκκωφαντικό ήχο …