Τέλος Μαρτίου η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες η απόφαση για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό και το ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα που θα θέσει η ΝΔ για τους υποψηφίους της, αλλάζουν μια σειρά από δεδομένα.

Μάλιστα, παραδέχονται ότι η κάλπη θα είναι δύσκολη, αφενός από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης και λιτότητας και αφετέρου από τα πολιτικά χαρακτηριστικά που επιχειρεί να προσδώσει στις ευρωεκλογές η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο Πρωθυπουργός, που αυτό το διάστημα συναντάται με τους υποψηφίους, είναι υποχρεωμένος να επιλέξει «δυνατά» ονόματα με ισχυρούς μηχανισμούς εντός της κοινωνίας και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Είναι όμως αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες να ανανεώσει τους ευρωβουλευτές του κόμματος τόσο σε πρόσωπα όσο και ηλικιακά.

Αυτά τα δύο, παραδέχεται στέλεχος της ΝΔ, πολλές φορές δεν είναι συμβατά και το στοίχημα είναι δύσκολο. Ωστόσο ο αριθμός των υποψηφίων (42) επιτρέπει να συμπεριληφθούν μια σειρά υποψηφίων από το χώρο της νεολαίας, των επιστημών, των γραμμάτων και των επιχειρήσεων που θα είναι έκπληξη καις ε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για αναπαλαίωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων, λέει το ίδιο στέλεχος.