Τέλη Απριλίου η εκλογή ηγεσίας στο ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με σχετικές καταστατικές διατάξεις, το κόμμα προχωρεί την ερχόμενη βδομάδα, σε προκήρυξη των εκλογικών του συνεδρίων για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος αλλά και των αντίστοιχων κεντρικών και επαρχιακών συλλογικών οργάνων του κόμματος. Οι διαδικασίες και όλες οι σχετικές ρυθμίσεις που αφορούν τα εκλογικά συνέδρια, αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συγκληθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6μ.μ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του κόμματος θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί γύρω στα τέλη του Απριλίου, ώστε να εκλεγεί η ανώτατη ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Οι «Φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού» θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Μπορεί να «είναι πολίτες μη μέλη του κόμματος που σέβονται τις αρχές και τις αξίες του και που υποστηρίζουν τις πολιτικές επιλογές του κόμματος, υπό την προϋπόθεση να είναι ηλικίας άνω των18 ετών, να αποδέχονται τις αρχές και τους όρους του καταστατικού του Κόμματος, να μην είναι μέλη άλλου κυπριακού Κόμματος ή πολιτικής ομάδας που εξαρτάται έμμεσα ή άμεσα από άλλο κυπριακό Κόμμα και να μην έχουν καταδικαστεί από δικαστήριο για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας, ή να έχουν στερηθεί της εκλογιμότητας, κατόπιν αποφάσεως αρμοδίου δικαστηρίου εξ αιτίας οποιουδήποτε εκλογικού αδικήματος».

Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο «Μητρώο Φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού», τουλάχιστον 45 μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί, «τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΣΥ να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι μέσα από τις καταστατικές αλλαγές εκσυγχρονισμού του κόμματος, για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα της Κύπρου δίνει την ευκαιρία, όχι μόνο σε όλα μέλη, αλλά και σε φίλους του ΔΗΣΥ που δεν είναι μέλη του, να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την εκλογή της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος».