Τάσος Μητσόπουλος: Ο πολιτικός του μέτρου και της αλήθειας

“Με την απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου, η Κύπρος έχασε έναν άνθρωπο που ζούσε και πολιτευόταν με τους δικούς του κανόνες, τους κανόνες της πολιτικής ηθικής, της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της συνεννόησης και των χαμηλών τόνων”, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Λέσχης Lioness Λευκωσίας – Κερύνειας εις μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “από την αρχή της συνεργασίας μας με τον Τάσο Μητσόπουλο διέκρινα το πρωτόγνωρο ήθος, την ευγένεια, την αξιοπρέπεια, το μέτρο στην εκφορά του λόγου και των πράξεων, τον προικισμένο και ικανότατο συνεργάτη”.

“Αυτές του οι ικανότητες ήταν που μου έδιναν το αίσθημα της βεβαιότητας και ασφάλειας κάθε φορά που του ανέθετα νέες αποστολές και καθήκοντα. Γνωρίσματα αλλά και χαρίσματα που ανεδείχθησαν μέσα από την ενεργό παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και που ο λαός αναγνώρισε αναδεικνύοντάς τον πανηγυρικά βουλευτή το 2006 και το 2011”.

Ο Τάσος Μητσόπουλος, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “στα λίγα χρόνια της ζωής του, καταξιώθηκε στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας και ανήλθε στα ψηλότερα στρώματα της πολιτείας ενώ κάτι που τον διέκρινε ήταν ότι ποτέ δεν επιστράτευσε την κολακεία για να ανελιχθεί, ποτέ δεν παρασύρθηκε από τη χαρισματική ευγλωττία για να υπηρετήσει το λαϊκισμό”.

“Ήταν ο πολιτικός του μέτρου και της αλήθειας. Ποτέ δεν επιζήτησε την αντιπαράθεση και τον οξύ πολιτικό λόγο για να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα. Ήταν αυτό που έλειπε από την πολιτική ζωή του τόπου και αυτό δικαιολογεί την καθολική θλίψη για το χαμό του”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Τάσος Μητσόπουλος, συνέχισε, “ήταν ένας ξεχωριστός, ένας χαρισματικός, ένας αξιαγάπητος νέος πολιτικός που κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων και δεν είναι τυχαίο που στο άκουσμα του θανάτου του, οι αντιδράσεις που συνόδευσαν το θλιβερό μαντάτο επικεντρώνονταν στα ακόλουθα σχόλια: `χάσαμε έναν σπάνιο άνθρωπο`, `έφυγε ο πολιτικός που ξεχώρισε για το ήθος του`, `έσβησε το άστρο της ακεραιότητας και της εντιμότητας`, `μόνον οι καλοί φεύγουν νέοι`, `αφήνει παρακαταθήκη την ευγένεια, το πολιτικό του ήθος και τη μεγάλη του ανθρωπιά`, `έφυγε ένας άριστος`, `υπόκλιση από όλο το πολιτικό σύστημα`».

Capture

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν θα ξαναζήσω τις μακρές και ζεστές συναντήσεις και τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, από το 1997, όταν είχα αναλάβει την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού”.

Πρόσθεσε ότι “η απουσία του Τάσου μου είναι έντονα αισθητή και ιδιαίτερα επώδυνη, μια απουσία εξίσου επώδυνη για τους δικούς του, τους φίλους, για τους συνεργάτες του και όχι μόνο γι’ αυτούς”.

“Ελάχιστοι άνθρωποι προικίζονται με το προνόμιο του Τάσου να έχει άμεση εμπλοκή με την πολιτική και όμως να απολαμβάνει ταυτόχρονα της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε προσωπική εισφορά χιλίων ευρώ για τους στόχους που υπηρετεί η Λέσχη Lioness Λευκωσίας – Κερύνειας.

Check Also

Λεμεσός: Επιτέθηκαν σε υπάλληλο πρακτορείου στοιχημάτων και… του έκλεψαν τη τσάντα

Υπόθεση ληστείας στη Λεμεσό διερευνά η Αστυνομία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις Αρχές, γύρω στις 23:40 …

Λάρνακα: Στις φλόγες σταθμευμένο όχημα έξω από οικία…

Σε κινητοποίηση τέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (03/10) η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η ώρα 05:18, λήφθηκε …