Τάζει φούρνους παξιμάδια για να επανέλθει στην εξουσία. Απίστευτος!

Ο πρώην Καβαλιέρε, όπως αναφέρει σε επιστολή του σε ιταλική εφημερίδα:«Il Messagero», σε περίπτωση που καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία, δεσμεύεται, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει δωρεάν οδοντοστοιχίες στους ηλικιωμένους, μία επίσκεψη το μήνα στον κτηνίατρο για τα κατοικίδια ζώα χωρίς οικονομική επιβάρυνση αλλά και δωρεάν εισιτήρια για τον κινηματογράφο και για κοντινές διαδρομές με το τρένο.

Επιπλέον, υποσχέθηκε να αυξήσει στα χίλια ευρώ την κατώτατη σύνταξη αλλά και να καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς και τον φόρο πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί σχολιαστές, με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να «ευαισθητοποιήσει την κατηγορία που μέχρι τώρα φάνηκε να τον στηρίζει: τους συνταξιούχους. Με την κίνηση αυτή, επιχειρεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του “Forza Italia”, τα οποία, στις διάφορες δημοσκοπήσεις περί πρόθεσης ψήφου, δεν ξεπερνούν, τους τελευταίους μήνες, το 16%.Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, στο τέλος του μηνός πρόκειται να οργανώσει σειρά εκδηλώσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών, σε όλη την Ιταλία, για να προσπαθήσει να ενισχύσει το προφίλ της ιταλικής Κεντροδεξιάς. Κάνοντας άνοιγμα στην τρίτη ηλικία, ο 78χρονος πολιτικός επισημαίνει στην επιστολή του: “Λέμε στους φίλους μας που έχουν πάρει σύνταξη. Μην κάνετε το λάθος που κάνατε και στις τελευταίες ευρωεκλογές. Πρέπει να πάτε και να ψηφίσετε. Σας το λέει κάποιος που σας αγαπά και είναι στην ηλικία σας: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», προσθέτει ο Ιταλός πολιτικός στην επιστολή του.

O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, που έχει δύο λευκά κατοικίδια τα οποία αποκαλεί «Ντούντου» και «Ντουντίνα», άφησε το καλύτερο για το τέλος: «Δωρεάν ραντεβού με τον κτηνίατρο μία φορά τον μήνα για τα αγαπημένα σας τετράποδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι εκτίει ποινή κοινωφελούς εργασίας σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων για την υπόθεση της «Mediaset».