Σ.Χάσικος: Πλήρης έλεγχος για Κιττή και συνεργάτες

Η παρούσα Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για χρηστή διοίκηση, έρευνες και απόδοση ευθυνών, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής θα ελεγχθεί για όλες του τις πράξεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε ερώτηση αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του κ. Κιττή, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι “ο κ. Κιττής επιμένει και προσπαθεί να ταυτίσει τον Υπουργό με ίδια ή προσωπικά ή συγγενικά συμφέροντα”.

“Ευθύς εξ αρχής εγώ δήλωσα ότι δεν έχω καμία σχέση με τις όποιες εργασίες ή περιουσίες ή ιδιοκτησίες έχει ο Φρίξος Κουλέρμος, ο πεθερός μου, αλλά φαίνεται είτε δεν με πιστεύει είτε επιμένει σε τούτο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Κιττής “κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια” και ότι “τούτα μπορεί να τα έκανε ο ίδιος για να εξυπηρετήσει ίδια ή προσωπικά οφέλη, εν τη ενασκήσει των καθηκόντων του σαν Πρόεδρος της Cyta, και για αυτό ελέγχεται”.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε, επίσης, ότι μίλησε με τον πεθερό του και “πράγματι ο κ. Λιοτατής είναι συνέταιρος του σε αυτήν την ιδιοκτησία με 0,5%”, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την εταιρεία συμμετέχει ο Φίλιππος Λάρκος με τη Ρένα Λάρκου, και στο υπόλοιπο της εταιρείας ο ίδιος ο κ. Κουλέρμος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Κιττής “ελέγχεται και θα ελεγχθεί, όχι μόνο για αυτήν την πράξη, αλλά ένα-ένα”.

“Θα ελεγχθεί εφ όλης της ύλης. Ότι αγόρασε η Cyta, το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta, σε ακίνητη περιουσία, να είναι βέβαιος ότι θα ελεγχθεί. Θα ελεγχθεί, επίσης, για τα χρήματα που έδινε στις ομάδες, που από 100.000 ευρώ που έπαιρναν οι ομάδες, βρέθηκαν να παίρνουν 800.000. Θα ελεγχθεί, επίσης, για τις δραστηριότητες της Cyta στην Ελλάδα, καθώς και για τις περιουσίες που αγόρασε η Cyta στην Ελλάδα. Για όλα αυτά να είναι βέβαιος ο κ. Κιττής ότι θα ελεγχθεί”, είπε.

Ανέφερε ότι η παρούσα Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για χρηστή διοίκηση, έρευνες και απόδοση ευθυνών.

Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Κιττή ότι τα όσα λέγονται προκαλούν ζημιά στην ΑΤΗΚ, ο κ. Χάσικος διερωτήθηκε ποιοι προκαλούν ζημιά στον οργανισμό, αυτοί που ζητούν τον έλεγχο και το νοικοκύρεμα της ΑΤΗΚ ή αυτοί που ευθύνονται για ζημιές 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τη CytaVision, αυτοί που διασπάθισαν μέσα από τις πράξεις και παραλείψεις τους τα χρήματα της ΑΤΗΚ

Επίσης, διερωτήθηκε ποιοι ευθύνονται για το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ και αναφέρθηκε στην αγορά του συγκεκριμένου τεμαχίου τ/κ γης στην περιοχή Δρομολαξιάς-Μενεού σε τιμή πολλαπλάσια της αξίας του, αφού η αξία μαζί με την υποδομή ήταν κάτω από 10 εκ. ευρώ και το ποσό που πληρώθηκε ήταν 27 εκ. ευρώ.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι όλα θα διαφανούν μέσα από την έρευνα της επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι θεσμοί επιτέλους σε αυτό το κράτος θα δουλέψουν”.

Ανέφερε ότι η επιτροπή φαίνεται ότι κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά θα πρέπει να ενδιαφερθούν και άλλοι θεσμοί, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας. “Εδώ δεν μιλούμε για εξ ακοής μαρτυρίας, μιλούμε για μαρτυρία εναντίον του κ. Κιττή. Μήπως δεν θα έπρεπε η Γενική Εισαγγελία επιτέλους να αναλάβει έργο; Η Αστυνομία; Η ΜΟΚΑΣ;”, διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ιδίου, ο κ. Χάσικος είπε ότι έχει καταθέσει δηλώσεις του πόθεν έσχες του ιδίου, της συζύγου του και των παιδιών του στη Βουλή, και απομένει να δοθούν και στη δημοσιότητα.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι θέλει να λάμψει η αλήθεια και δεν τον φοβερίζουν οι απειλές ούτε του Νεοκλή Συλικιώτη ούτε του κ. Κιττή περί αγωγών. “Δεν ιδρώνει τ` αυτί μου. Εγώ θα πάω μέχρι το τέλος”, είπε.