Σ. Βούλτεψη: Ο Αλ. Τσίπρας είναι μία μαγική εικόνα

«Μαγική εικόνα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της, μιλώντας παράλληλα και για την 40η επέτειο αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 η κ. Βούλτεψη και αναφερόμενη στον κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι μαγική εικόνα, καθώς εμφανίζεται και εξαφανίζεται, όταν υπάρχουν θέματα. Δεν έχουμε αισθανθεί καμία πίεση ούτε μπορούμε να αισθανθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία μεγάλη ημέρα, ενώ υποστήριξε – απατώντας και στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας – ότι «και θεωρώ ότι αυτό το οποίο υποχώρησε, με αφορμή και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι η Δημοκρατία, είναι η αντίληψή μας για τη Δημοκρατία. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο».

Υποστήριξε ακόμη ότι Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη, αλλά να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων.

Επίσης επεσήμανε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο κόσμος σήμερα κοντεύει να αγιοποιήσει τη Χούντα επειδή δεν ξέρει στην ουσία τι είναι χούντα.

«Η αντίληψη που ορισμένοι προσπαθούν να επιβάλουν είναι ότι οι Χουντικοί είχαν καθαρά χέρια, ότι μπορεί να μας ανέστειλαν τις ελευθερίες αλλά δεν έκλεψαν! Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: πιο φαύλο καθεστώς, πελατειακό και νεποτικό από τη χούντα δεν υπήρχε», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι όλοι έχουν ευθύνες, αλλά σαφώς η χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «να γίνει Αργεντινή».