Σ. Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει τον τελικό λόγο για σύγκληση της Ολομέλειας

“Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα του δημοψηφίσματος” επαναβέβαιωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «δεν θελουμε να νικήσουμε τον κ. Τσίπρα για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν “Βελουχιώτης” στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Αναμένοντας τι θα αποφανθεί η διάσκεψη των Προέδρων και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως τον τελικό λόγο για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η αντιπαράθεση αποτελεί ενα «τεχνητά κατασκευασμένο θέμα». «Δεν υπάρχουν 180 ψήφοι για να γίνει το δημοψήφισμα, άρα το θέμα είναι τεχνητό για να κάνουμε φασαρία να περάσει το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εφόσον τον αποτέλεσμα θα είναι απορριπτικό πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν οι ψήφοι τους να συναθροίζονται με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε.

Τέλος, κ. Βούλτεψη χρέωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι έχει προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες «για καθαρά προσωπικούς του λόγους» λόγω της εσωκομματικής αμφισβήτησης που δέχεται.