Σώθηκε νεογέννητο κοριτσάκι με καρδιά έξω από το στήθος του

Έπειτα από τρεισήμισι μήνες νοσηλείας  πήρε εξιτήριο  ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το Τέξας, το οποίο γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος.

Η Οντρίνα Κανρτένας, ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Οκτώβριο με το ένα τρίτο της καρδιάς της έξω από το σώμα της λόγω έλλειψης οστών στον θώρακα, ενώ μία ημέρα μετά την γέννησή της μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, για να υποβληθεί τελικά σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Έπειτα από  έξι ολόκληρες ώρες,οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας κατάφεραν να δημιουργήσουν την κατάλληλη κοιλότητα, όπου θα τοποθετείτο η μικροσκοπική καρδιά της, για να καλυφθεί στη συνέχεια με δέρμα από άλλα σημεία του σώματός της.Τρεις μήνες μετά φαίνεται πως η μικρή αναπτύσσεται φυσιολογικά αν και θα χρειαστεί αργότερα κάποιες επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το κόκαλο στο στήθος της.

Το κοριτσάκι έχει μια σπάνια και συχνά θανατηφόρο πάθηση, γνωστή ως εκτοπία της καρδιάς, η οποία παρουσιάζεται σε οκτώ βρέφη ανά ένα εκατομμύριο γεννήσεις ενώ το 90% από αυτά πεθαίνουν μέσα λίγες ημέρες.Η μικρή όμως Οντρίνα σώθηκε και προς το παρόν φορά μια ροζ “πανοπλία”,ώστε να προστατευθεί η καρδούλα της,η οποία καλύπτεται μόνο από το δέρμα που τοποθέτησαν οι γιατροί.

KORITSAKI