Σύσταση ομάδας διαχείρισης της κρίσης

Ομάδα διαχείρισης της κρίσης, από Υπουργούς και εμπειρογνώμονες που θα έχουν  και τη βοήθεια της Βουλής των Αντιπροσώπων είτε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών είτε σε επίπεδο Προεδρείου της Βουλής, συστήνεται μετά από διαβούλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνεργάτες και συμβούλους του.

Σε αυτή την ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσοι μπορούν να προσφέρουν σε πολύ ψηλό επίπεδο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… « Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά θα πρέπει να τη διαχειριστούμε και να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Θα εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους καλύτερους για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα εντοπίσει τους υπαίτιους αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής τραγωδίας …  «Ομάδες τεχνοκρατών στην Κεντρική Τράπεζα και στο Υπουργείο Οικονομικών εργάζονται εντατικά για να δώσουν τις καλύτερες των λύσεων με στόχο την ταχεία εξομάλυνση της κατάστασης. Και ελπίζουμε αυτό να συμβεί, και πρέπει να συμβεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης που θα λειτουργήσουν ξανά οι τράπεζες».

Επίσης, ομάδα ειδικών από διάφορα Υπουργεία, ακόμη και με εμπειρογνώμονες που προσφέρουν τη βοήθεια τους αφιλοκερδώς από τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, επεξεργάζεται σενάρια για το πώς θα διασφαλιστούν τα Ταμεία Προνοίας με βάση την εξαγγελία του Προέδρου χθες, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει από αύριο συσκέψεις που αφορούν θέματα επενδύσεων και υλοποίηση των καθυστερημένων αναπτυξιακών έργων. Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος οι αρμόδιοι με το αντικείμενο αυτό Υπουργοί και θα συζητηθεί το θέμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών που δυστυχώς δημιούργησαν πολλές από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε σχέση με αναπτυξιακά έργα.

Αύριο  θα γίνει σύσκεψη για το θέμα της ενέργειας και της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος…  « Θεωρούμε ότι ειδικά το θέμα της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι θα απελευθερώσει δυνατότητες στην οικονομία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος ζητά την καταδίκη των υπαίτιων για την οικονομική κρίση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συστήνει ερευνητική επιτροπή αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να γίνει από την αρχή ο δικαστής. Αυτή η επιτροπή θα συστηθεί με στόχο ακριβώς να διερευνήσει όλα αυτά τα φαινόμενα που μας οδήγησαν εδώ. Θα πρέπει βέβαια να έχει και χρονοδιάγραμμα αυτή η επιτροπή για να μας δώσει τα πορίσματα και αποτελέσματα της».