Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το αγροτικό – Σε θέση μάχης οι αγρότες

Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό προκειμένου να τεθούν επι τάπητος τα αιτήματα των αγροτών και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση της κυβέρνησης απένταντι στις κινητοποιήσεις.

Η μέχρι τώρα στάση των αγροτών, αλλά και της κυβέρνησης υπήρξε μετριοπαθής. Οι αγρότες δεν προέβησαν σε κλείσιμο εθνικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κρατά χαμηλούς τόνους για να μην οδηγηθεί η σύγκρουση στα άκρα.

Χθες στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη με τη συμμετοχή του υπoυργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου εξετάστηκαν και κάποια αιτήματα των αγροτών, που θα τεθούν και σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Απο την πλευρά τους οι αγρότες παραμένουν σε θέση μάχης.

Οι αγρότες στη Θεσσαλία βρίσκονται για πέμπτη μέρα στο μπλόκο της Νίκαιας και σταδιακά ενισχύουν τις δυνάμεις τους. Μπλόκα υπάρχουν ακόμη στην Κουλούρα της Ημαθίας, σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα και Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Έβρο και Ροδόπη.